Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Nitra doma nezaváhala, Poprad porazila 4:3

Radost Edmunda Piačka z Nitry po góle v zápase 10. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HK Poprad 5. októbra 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

O výsledku rozhodla prostredná tretina.

Nitra 5. októbra (TASR) - Domáci sa ujali vedenia už v 3. minúte stretnutia, po závare pred bránou Popradu poslal puk do siete Miroslav Pupák. O dve minúty hostia vyrovnali, pred Lakosilom sa najlepšie zorientoval Arne Kroták a namieril presne - 1:1.

V polovici zápasu sa zopakoval scénar z prvej tretiny, v 30. minúte dostal domácich opäť do vedenia Piačka, no o dve minúty Poprad znovu vyrovnal, po nenápadnej akcii prešla strela Nagya za Lakosilov chrbát. V 35. minúte šli Nitrania tretíkrát do vedenia, Juraj Štefanka sa dostal do dobrej streleckej pozície a zakončil ju presnou strelou do hornej časti popradskej bránky - 3:2.

Ďalšie vyrovnanie prišlo tentokrát neskôr, v piatej minúte tretej časti stretnutia využili hostia presilovú hru Matúšom Paločkom. O dve minúty však domáci znovu viedli, Bednár trafil strelou od modrej čiary žrď popradskej brány a Jakub Ručkay odrazený puk poslal do siete, čím stanovil výsledok na 4:3. Hosťom už totiž nepomohla ani dlhá záverečná power play.

HK Nitra - HK Poprad 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Góly: 3
. Pupák (Bednár, J. Ručkay), 30. Piačka (Lelkeš, Mráz), 35. Štefanka (J. Ručkay, Pupák), 47. J. Ručkay (Bednár) - 5. Kroták (Takáč), 32. Nagy, 45. Paločko (Kroták). Rozhodovali: Novák - Holienka, Tvrdoň, vylúčení: 2:3, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 2740 divákov

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry. "My sme konečne chceli doma vyhrať trojbodovo. Zakaždým ked sme odskočili na rozdiel gólu, Poprad to vyrovnal, ale napokon sa nám podarilo streliť víťazný gól a sme radi, že sme pretrhli tú nepriaznivú šnúru."



Milan Jančuška, tréner Popradu: "Máme chorých a zranených hráčov, takže sme nemali dosť hráčov na štyri päťky. Trikrát sa nám podarilo vyrovnať stav, potom už nie. Za našu obetavosť sme si zaslúžili ísť do predĺženia. Nitre všetci na Slovensku závidíme fantastických divákov."