Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

Mráz a Selujanov sa stali posilami Michaloviec, Výkonský skončil

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Hokejista Richard Mráz začal aktuálnu sezónu v druhej najvyššej českej súťaži. V drese HC Most odohral 5 zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu.

Michalovce 24. januára (TASR) - Prvoligový klub HK Dukla Michalovce hlási zmeny v kádri A-mužstva. Súčasťou tímu už nie je útočník Alex Výhonský, naopak novými tvárami sú ruský obranca Vjačeslav Selujanov a útočník Richard Mráz. Michalovský klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Richard Mráz začal aktuálnu sezónu v druhej najvyššej českej súťaži. V drese HC Most odohral 5 zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. Jeho ďalšie hokejové kroky smerovali do tipsportligového MHC Martin, ale ani v Turci sa mu bodovo príliš nedarilo. V 14-tich stretnutiach získal iba dva kanadské body za dva góly. "Richard Mráz v minulosti ukázal svoje kvality. Bol mládežníckym reprezentantom, pôsobil v Slovane Bratislava, v Leve Poprad, Martine, Nitre či v zámorí. Takisto som presvedčený, že môže byť posilou," uviedol k novým akvizíciám prezident michalovského klubu Alexander Černega. Konkurenciu v zadných radoch Michaloviec by mal zvýšiť 30-ročný ruský obranca Vjačeslav Selujanov. "Bol tu na skúške celý minulý týždeň a trénerov presvedčil. Dúfam, že využije svoje skúsenosti, keďže má niekoľko zápasov odohraných aj v KHL," poznamenal Černega pre klubovú stránku.

V michalovskej Dukle už naopak nepočítajú s útočníkom Alexom Výhonským, ktorý odchádza z osobných dôvodov. Výhonský prišiel do michalovskej Dukly v priebehu aktuálnej sezóny z tipsportligového HK Poprad. V 12-tich zápasoch za Duklu strelil tri góly a na dva prihral.