Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Slovanista Janus je vysoko v Top-10 brankárskych zákrokov týždňa v KHL

Na snímke brankár Jaroslav Janus (Slovan) v hokejovom zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 14. septembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Za zásah v zápase s Dinamom Riga si brankár Slovana Bratislava Jaroslav Janus vyslúžil štvrté miesto v rebríčku najkrajších zákrokov brankárov v uplynulom týždni.


Bratislava 6. októbra (Teraz.sk) – Skvelé zákroky brankára belasých Jara Janusa počas zápasov ostatnej víťaznej šnúry slovenského zástupcu v KHL si už vyslúžili chválu komentátorov, teraz sa jeden z nich prepracoval do tabuľky desiatich najkrajších zákrokov gólmanov ligy v uplynulom týždni. Janusova paráda je zo zápasu s Dinamom Riga, ktoré Slovan rozstrieľal na domácom ľade 5:1. Riga ale hrýzla a Janusovo umenie tiež poriadne prispelo k priaznivému výsledku.

Video s desiatimi najkrajšími zákrokmi brankárov v uplynulom týždni KHL:





Janus necelých sedem minút pred koncom ukážkovým spôsobom upratal do svojej lapačky nebezpečný puk po dorážkovej strele Laurisa Darzinša, čo mu zabezpečil miesto v tabuľke top-zákrokov.


V rebríčku gólmanskych kúskov minulého týždňa zvíťazil brankár Atlantu Mytišči Sergej Šmeľov, ktorý vychytal čistý nájazd silnej prvej formácie SKA Petrohrad cez celé ihrisko.