Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Hokej

V prvej nominácii USA na MS sú aj dvaja bronzoví medailisti z Prahy

John Hynes Foto: TASR

Američanov povedie v Rusku John Hynes, tréner klubu NHL New Jersey Devils.

New York 13. apríla (TASR) - V úvodnej nominácii USA na hokejové MS v Rusku figuruje 13 hráčov, medzi nimi aj dvaja bronzoví medailisti z vlaňajšieho svetového šampionátu v Česku - kapitán Matt Hendricks a obranca Connor Murphy.

Už v marci vybrali do tímu talentovaného útočníka Zürichu Austona Matthewsa, pravdepodobnú jednotku tohtoročného draftu NHL. V druhej fáze k nemu nominovali tucet parťákov. Skúsenosti z MS majú okrem Hendricksa a Murphyho aj Nick Foligno (2010, 2009) a Jake McCabe (2014). Deväť z trinástich nominovaných Američanov sa podieľalo na zisku celkovo 14 medailí z MS rôznych vekových kategórií. Okrem deviatich hráčov z NHL sú v kádri aj traja hokejisti z Michiganskej univerzity.

Američanov povedie v Rusku John Hynes, tréner klubu NHL New Jersey Devils. USA sa predstavia v petrohradskej B-skupine spolu so Slovenskom, Bieloruskom, Kanadou, Fínskom, Francúzskom, Nemeckom a Maďarskom.

Informáciu priniesla webstránka USA Hockey.

Prvá nominácia USA na MS v Rusku:

Brankári: Mike Condon (Montreal, NHL), Keith Kinkaid (New Jersey, NHL)

Obrancovia: Noah Hanifin (Carolina, NHL), Jake McCabe (Buffalo), Connor Murphy (Arizona, NHL), Chris Wideman (Ottawa, NHL)

Útočníci: J.T. Compher (University of Michigan), Kyle Connor (University of Michigan), Nick Foligno (Columbus, NHL), Matt Hendricks (Edmonton, NHL), Patrick Maroon (Edmonton, NHL), Auston Matthews (Zürich Lions), Tyler Motte (University of Michigan)