Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Hokejová mládež Trenčína zavŕšila unikátnu obhajobu zlatého hetriku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po vlaňajšom zisku titulov majstra Slovenska v kategórii juniorov, dorastencov aj starších žiakov sa v klube môžu tešiť z obhajoby zlatého hetriku.

Trenčín 10. apríla (TASR) - Hokejovej mládeži Dukly Trenčín sa podaril unikátny kúsok. Po vlaňajšom zisku titulov majstra Slovenska v kategórii juniorov, dorastencov aj starších žiakov sa v klube môžu tešiť z obhajoby zlatého hetriku, ktorý vo štvrtok zavŕšili na domácom šampionáte v Poprade najmladší z tria menovaných. Celkovo majú Trenčania v spomínaných triedach na konte už 21 titulov.

Juniori aj dorastenci Dukly sa v prebiehajúcej sezóne tešili z obhajoby cennej trofeje v ten istý deň. Trenčianska dvadsiatka pod vedením trénerskej dvojice Marcel Hanzal - Peter Kosa otočila 3. apríla nepriaznivý vývoj finálovej série z 0:2 na 3:2 s Liptovským Mikulášom a získala jubilejný desiaty titul v ére samostatnosti. Dorastenci obhájili vlaňajší triumf proti Ružinovu (3:1 na zápasy) a zlatý hetrik vo štvrtok zavŕšili starší žiaci. Tým na tohtoročných majstrovstvách Slovenska stačili na celkové prvenstvo aj dva triumfy - ten štvrtkový 5:4 nad Slovanom a piatkový v pomere 2:0 na domácim Popradom.

Vlani skompletizovala trenčianska mládež veľký úspech v priebehu štyroch dní. Najskôr sa z prvenstva tešili dorastenci po zvládnutom finále play off proti Banskej Bystrici (3:1 na zápasy), následne sa k ním 5. apríla na majstrovstvách Slovenska pridali aj starší žiaci. Už o deň neskôr zdolali juniori v piatom finále Slovan Bratislava 6:3 a v celej sérii triumfovali 3:2 na zápasy.