Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Hokej-MS15: Oslávenec Bartovič mohol byť hrdina: Aj tak som spokojný

Slovenský hokejista Milan Bartovič (61) sa raduje po góle na 2:2 počas záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta v rámci série Euro Hockey Challenge 9. apríla 2015 v Jihlave. Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťštyriročný jubilant Milan Bartovič sa mohol stať aj hetrikovým hrdinom derby, no v závere mu šťastena už pomyselnú čerešničku nedopriala.

Jihlava 9. apríla (TASR) - Štvrtkové narodeniny mu najprv osladili spoluhráči šľahačkovou tortou do tváre, on sám potom večer dvoma gólmi do siete Čechov. Tridsaťštyriročný jubilant Milan Bartovič sa mohol stať aj hetrikovým hrdinom derby, no v závere mu šťastena už pomyselnú čerešničku nedopriala.



Skúsený krídelník najprv poslal Slovákov do vedenia a v tretej tretine druhým gólom vyrovnal na 2:2. Necelé dve minúty pred koncom sa mu naskytla obrovská šanca na hetrik, no puk z jeho hokejky len tesne minul odkrytú bránku. "Paráda, že mi tam padli dva góly. Pri tej záverečnej šanci sa mi trochu vrtel puk, nebolo to úplne čisté, ale to je hokej. Ešte aj v nájazdoch som trafil žŕdku," povedal útočník bratislavského Slovana.

Radosť Slovákov po góle Milana Bartoviča (61) počas záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta v rámci série Euro Hockey Challenge 9. apríla 2015 v Jihlave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Spoluhráči oslávencovi už tradične pripravili narodeninové prekvapenie a na záver štvrtkového tréningu dostal do tváre šľahačkou od útočníka Marcela Haščáka. "Dnes som nemal špeciálnu motiváciu. No cítil som sa dobre už ráno. Tú tortu z tréningu som trochu cítil ešte poobede, bola to sranda a trošku som to čakal."



Slováci nakoniec prehrali s veľkým rivalom tesne 2:3 po nájazdoch, Bartovič však nesmútil. "Myslím si, že ešte je čo naprávať, ale v príprave ideme správnym smerom. Prvá tretina bola z našej strany dobrá. V druhej sme trochu poľavili a nebolo to podľa našich predstáv. V tretej sme opäť vyrovnali, dali sme gól. No treba sa sústrediť celých 60 minút. Keď prehrávame proti takémuto súperovi, je ťažké doťahovať. Ale myslím si, že to bol vyrovnaný zápas," zhodnotil stretnutie.

Fotogaléria z prípravného zápasu Česko - Slovensko


Českí hokejisti ho ničím nezvyčajným neprekvapili, dobre bránili a tlačili sa do zakončenia. Zápas mal od začiatku vysoké tempo i množstvo osobných súbojov, no trochu chýbali pekné kombinácie a viac šancí. "Dobre držali stredné pásmo. Boli húževnatí, trochu iní ako Švédi. No presne takýto hokej som dnes očakával."

Nájazdová prehra trochu zamrzela, no duel podľa Bartovičových slov splnil svoj účel. "Prehra je prehra. No je to stále príprava. Tu ide skôr o nacvičenie herných situácii, aby sa tím zladil. Aby sa dali dokopy nejaké dvojičky-trojičky. Dnes to bol dobrý boj," dodal.

Video: Oslávenec Milan Bartovič: Som rád, že to tam dnes padlo


Výkon najlepšieho slovenského hráča ocenili aj spoluhráči. "Odohral vynikajúci zápas. Ak by dal aj ten tretí gól mohol byť veľkým hrdinom," pochválil ho brankár Július Hudáček. "Podal super výkon, dal dva góly a ešte mohol aj rozhodnúť. Ale to je hokej - niekedy to tam skočí hocijako a niekedy sa netrafí prázdna brána," pridal sa Patrik Lušňák.

Video: Patrik Lušňák o zápase s Českom
Tu bude player