Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

MS17: Pokorní Tomášovia počkajú na šancu počas turnaja

Na archívnej snímke vpravo brankár Nitry Michal Valent a hráč Banskej Bystrice Tomáš Matoušek. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pozíciu hráčov, ktorí s reprezentačným tímom absolvujú všetky tréningy i iné akcie, ale zápasy sledujú iba z tribúny, vzali Tomášovia Zigo a Matoušek, prirodzene.

Kolín 6. mája (TASR) - V nevďačnej pozícii čakateľov na dopísanie na súpisku sa na hokejových MS v Kolíne ocitli Tomášovia Zigo a Matoušek. Už bývalí spoluhráči z Banskej Bystrice vnímajú svoju pozíciu s pokorou a užívajú si účasť na premiérovom šampionáte. O ich prípadnom dopísaní na súpisku sa rozhodne v priebehu turnaja, no obaja sa zhodli, že už prítomnosť na svetovom šampionáte je pre nich významná kariérna skúsenosť.

Zigo a Matoušek sa o svojej pozícii dozvedeli krátko pred začiatkom šampionátu. Pozíciu hráčov, ktorí s reprezentačným tímom absolvujú všetky tréningy i iné akcie, ale zápasy sledujú iba z tribúny, vzali prirodzene. K svojej pozícii sa stavajú s pokorou typickou pre debutantov. "Je to situácia, ktorá sa deje v hokeji často. Tréner má právo nepostaviť nejakých hráčov, je to úplne normálna vec. My budeme čakať na svoju šancu a uvidíme, či príde," uviedol pre TASR Matoušek.

Jeho spolužiak a dlhoročný spoluhráč z mládežníckych tímov má na situáciu rovnaký názor. "Myslím si, že obaja sme radi, že sme dostali šancu byť súčasťou tímu. Sme na čakačke a verím, že naša šanca príde," poznamenal Zigo. Obaja si uvedomujú, že vedenie reprezentácie čaká na vývoj situácie s obrancom Andrejom Sekerom a aj podľa nej bude závisieť osud dvoch Tomášov.

Kým sa tak stane, budú si spoluhráči z majstrovskej Banskej Bystrice vychutnávať zápasy Slovenska z tribún Lanxess arény. Z jednej z nich sledovali vypredaný zápas USA - Nemecko (1:2), počas ktorého uznanlivo krútili hlavami nad individuálnou kvalitou viacerých Američanov. "Bolo vidieť, že sú to vyspelí hráči, ktorí hrajú v NHL. Radosť pozerať na nich a na ťahy, ktoré majú. Je vidieť, že je tu výber skvelých hráčov z celého sveta," poznamenal Zigo.

Obaja sa na prípadný debut poctivo pripravujú a veria, že ich šanca príde. "Už aj takáto účasť na šampionáte je istým nakopnutím do kariéry. Prípadným štartom by to bolo ešte lepšie. Ja mám za sebou iba mládežnícke šampionáty, ale to sa nedá porovnať s takýmto seniorským. Je to skutočne hokejový sviatok a zároveň sen každého hokejistu zažiť niečo takéto. Moje pocity sú iba pozitívne," uviedol Matoušek.