Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

MS17: Slovákom má pomôcť k úspechu aj dobrá strava

Ilustračné foto Foto: TASR

Hotelová strava v hoteli Maritim, kde je celá výprava ubytovaná, podlieha prísnemu dozoru Medzinárodnej hokejovej federácie. Tá pridelila každej výprave svojho špecialistu.

Kolín 6. mája (TASR) - Slovenským hokejovým reprezentantom zatiaľ na svetovom šampionáte v Kolíne chutí. Hotelová strava v hoteli Maritim, kde je celá výprava ubytovaná, podlieha prísnemu dozoru Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Tá pridelila každej výprave svojho špecialistu, ktorý pripravuje celú stravu a je pre všetky mužstvá rovnaká. Od raňajok, cez obed až po večeru. "Chalani majú na výber z niekoľkých jedál. Sú tam dva až tri druhy mäsa, k tomu ryža, cestoviny a zemiaky. Máme samozrejme k dispozícii aj veľa zeleniny, ktorá je dôležitá k doplneniu minerálov," povedal pre TASR kondičný tréner slovenskej reprezentácie Róbert Béreš.

Hráči si rozmanitosť jedál pochvaľujú, tréneri nechávajú výber na nich. "My máme všetko odkonzultované. Ale tým, že je strava dostatočne rozmanitá a obsahuje všetko potrebné pre hráča ľadového hokeja, tak hráči si sami naložia to, na čo majú práve chuť," dodal Béreš. Jedlá sú však po celý čas šampionátu rovnaké, z polievok je k dispozícii iba kurací vývar. "IIHF nerieši, či je v daný deň zápas alebo voľný deň. Strava je jednoducho urobená tak, aby nutrične postačovala kalorickému výdaju," odpovedal Béreš na otázku, či si slovenskí hokejisti v deň zápasu doprajú špeciálne menu.

Všetky jedlá sú okrem potrebných minerálov a kalórií výborné aj chuťovo, čo potvrdzujú slová samotných hráčov. "Máme naozaj všetko, od mäsa cez ryby až po cestoviny. Ja nemám žiadny problém a ani chalani. Sme veľmi spokojní," konštatoval útočník Tomáš Zigo. "Prvé tri, či štyri dni chutí jesť každému. Ale každá strava sa po čase stane stereotypnou a preto je dôležité obmieňať ju tak, aby každému chutilo," dodal pre TASR Béreš.