Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Klub NY Rangers už má nového kapitána

Hráč New Yorku Rangers Ryan McDonagh (27) oslavuje so spoluhráčmi gól do bránky Montrealu Canadiens v zápase play off hokejovej zámorskej NHL v Montreale 19. mája 2014. Foto: TASR/AP

Jazdci boli bez kapitána od konca základnej časti minulej sezóny, keď vymenili Ryana Callahana do Tampy Bay.


New York 7. októbra (TASR) - Americký hokejový obranca Ryan McDonagh sa stal v poradí 27. kapitánom klubu NHL New York Rangers. Jeho asistentmi budú Dan Girardi, Marc Staal, Derek Stepan a Martin St. Louis. V pondelok to zámorským médiám prostredníctvom tlačovej správy oznámil generálny manažér "jazdcov" Glen Sather.

Rangers boli bez kapitána od konca základnej časti minulej sezóny, keď vymenili Ryana Callahana do Tampy Bay. Dvadsaťpäťročný McDonagh je štvrtým najmladším kapitánom v histórii manhattanského tímu a jedenástym zadákom, ktorý má česť nosiť céčko na drese. Newyorský klub napodobnil Dallas Stars a stal sa druhým tímom NHL, ktorý mal troch amerických kapitánov v rade. Pred Callahanom ním bol Chris Drury.

Účastníka februárových ZOH v Soči zvolili v minulom ročníku za najlepšieho hráča Rangers, čo sa z obrancov naposledy podarilo legendárnemu Brianovi Leetchovi v sezóne 2002/2003. McDonagh si stanovil kariérne maximá v počte gólov (14), asistencií (29), bodov (43) a presilovkových bodov (13).

Johansen podpísal s Blue Jackets novú trojročnú zmluvu

Kanadský hokejista Ryan Johansen sa konečne dokázal dohodnúť s vedením klubu NHL Columbus Blue Jackets na novej zmluve. Dvadsaťdvaročný center podpísal ako obmedzený voľný hráč trojročný kontrakt, ktorý mu zaistí celkový príjem vo výške 12 miliónov dolárov. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej profiligy.

S 63 bodmi (33+30) najproduktívnejší hráč "modrokabátnikov" v minulej sezóne rokoval s klubom celé leto, dohoda sa napokon zrodila v hodine dvanástej - tri dni pred štartom novej sezóny. Johansen by mal prvé dva roky poberať plat 3 milióny dolárov a v poslednom ročníku zmluvy mu stúpne až na 6 miliónov.

Hoci vynechal celý prípravný kemp a nad jeho fyzičkou visí veľký otáznik, chcel by nastúpiť v úvodnom zápase ročníka v noci na piatok proti Buffalu. "Cítim sa dobre. Som blízko zápasovej formy. Moji spoluhráči z minulej sezóny Nathan Horton a Boone Jenner sú zranení, takže ma zrejme hodia do vody s novými hráčmi. Je to pre mňa výzva," citoval Johansena denník Columbus Dispatch.