Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

VIDEO: Asistentmi trénera Cígera sa stali Miklošovič a Bokroš

Z tlačovej konferencie s trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie Zdenom Cígerom (na snímke) 14. októbra 2015 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nové zloženie realizačného tímu v stredu oznámili Cíger spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Asistentmi hlavného trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Zdena Cígera sa stali Miroslav Miklošovič a Ernest Bokroš, ktorý zároveň bude pokračovať aj ako kouč "dvadsiatky". Nové zloženie realizačného tímu v stredu oznámili Cíger spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom.

V realizačnom tíme zostávajú naďalej lekár Ján Grauzel, videoanalytik Igor Andrejkovič, mediálny manažér Tomáš Štulajter, maséri Samuel Petráš a Michal Malina, fyzioterapeutom je Viktor Fábik. Bokroš sa k reprezentačnému A-tímu pripojí až po svetovom šampionáte do 20 rokov, ktorý sa tradične uskutoční na prelome rokov.



"Volali sme viacerým trénerom, ktorí prichádzali do úvahy, no mnohí naši ponuku odmietli. Som veľmi rád, že títo dvaja oslovení povedali áno. Veľa to pre nás znamená, všetci vieme, aká panuje situácia. Chceli sme trénerov, ktorí veria nám i tomuto realizačnému tímu. Menovaním Ernesta Bokroša je zároveň zachovaná aj kontinuita, v A-tíme bude viacero hráčov, ktorých predtým viedol v dvadsiatke. V prospech Miklošoviča zavážil fakt, že Zdeno ho veľmi dobre pozná, pracujú spolu už niekoľko rokov a vedia komunikovať na diaľku," uviedol Švehla na stredajšej tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.

"Oslovili sme viacero trénerov, boli aj takí, čo povedali nie. Komunikovali sme i s mladšími trénermi, ktorí iba nedávno ukončili hráčsku činnosť, no odmietli. Veríme ľuďom, ktorí nám aj v tejto situácii povedali áno a vieme, že nesklamú. S Mirom si dobre rozumieme, čítame sa aj na diaľku," povedal Cíger.



Novozložený realizačný tím absolvuje premiéru na Nemeckom pohári v Augsburgu (6.-8. novembra). Cígerovi však komplikuje situáciu bojkot početnej skupiny hráčov, ktorí odmietajú reprezentovať, pokiaľ sa nezmenia stanovy zväzu a neprebehnú nové voľby prezidenta SZĽH podľa férových pravidiel. Do Nemecka tak zoberie kouč tím tvorený množstvom medzinárodne neskúsených hráčov.

Cíger so Švehlom nahradili na poste Čecha Vladimíra Vůjteka, resp. generálneho manažéra Otta Sýkoru, ktorí skončili vo funkcii po májových MS v Ostrave.