Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Slovenská dvadsiatka prehrala na ľade so Švajčiarskom 2:5

Tréner Ernest Bokroš Foto: TASR/Pavel Neubauer

O výsledku rozhodla tretia tretina, v ktorej "helvéti" dokázali využiť ponúknuté prečíslenia na strelenie troch gólov.

Lillehammer 4. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov odštartovali svoje pôsobenie na Turnaji 4 krajín v nórskom Lillehammeri prehrou so Švajčiarskom 2:5. O výsledku rozhodla tretia tretina, v ktorej "helvéti" dokázali využiť ponúknuté prečíslenia na strelenie troch gólov. Zásahy slovenského tímu strelili Pataky a Andrsík. Zverenci Ernesta Bokroša nastúpia v piatok proti domácemu Nórsku, v sobotu si zmerajú sily s Nemeckom.



Turnaj 4 krajín v Lillehammeri - štvrtok:


Slovensko 20 - Švajčiarsko 20 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Góly: 25. Pataky (Murín), 58. Andrisík (Roman, Tamaši) – 5. Haussener (Haberstich), 40. Prassl (Heim), 46. Loosli (Heim), 52. Loosli (Zehnder, In Albon), 53. Geisser (Loosli).

zostava SR 20: Durný - Hain, Grman, Roman, Košecký, Pokorný, Hatala, Fehérváry, Bodák – Pataky, Sádecký, Hecl – Pätoprstý, Murín, Sloboda – Andrisík, Tamaši, Žiak – Žitný, Roman, Lešťan




hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Vo štvrtok to z našej strany do polovice zápasu nebola zlá hra, lenže potom sme začali prepadávať v obrannej činnosti a postupne sme dostali až štyri góly z prečíslenia, z toho tri v poslednej tretine. To nás stálo dobrý výsledok. Pritom práve do polovice zápasu bolo v našej hre vidieť pozitíva, lenže v záverečnej časti súper dokázal premeniť šance, ktoré sme mu pri jeho prečísleniach ponúkli. Treba povedať, že v niektorých kľúčových situáciách nemal ani brankár svoj deň."



Zostávajúci program SR 20 na Turnaji 4 krajín v Lillehammeri:

piatok 4. novembra: Slovensko - Nórsko (19.00)

sobota 5. novembra: Slovensko - Nemecko (13.00)