Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Nemeček sa poďakoval Lintnerovi, generálnym sekretárom Pukalovič

Z kongresu Slovenského zväzu ľadového hokeja v Bratislave. Na snímke úradujúci prezident SZĽH Igor Nemeček, ktorý opätovne kandiduje na post prezidenta zväzu. Foto: TASR - Michal Svítok

Sýkora pôsobil aj vo funkcii generálneho manažéra národného tímu, ale už to nebude dvojfunkcia.

Bratislava 25. júna (TASR) - Igor Nemeček po opätovnom zvolení do funkcie prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oznámil, že novým generálnym sekretárom bude Róbert Pukalovič. Nahradí Otta Sýkoru, ktorému sa k 30. júnu končí zmluva.


Sýkora pôsobil aj vo funkcii generálneho manažéra národného tímu, ale už to nebude dvojfunkcia. Nové meno sa verejnosť dozvie hlbšie v lete, spolu s menom nového šéftrénera reprezentačného A-tímu. Novozvolený výkonný výbor bude tieto otázniky riešiť na prvom zasadnutí na budúci týždeň.

Nemeček zdôraznil, že si váži podporu delegátov štvrtkového kongresu. Protikandidátovi Richardovi Lintnerovi sa poďakoval za korektný súboj a nevylúčil budúcu spoluprácu. "Som rád, že to máme za sebou. Musím konštatovať, že si zvolenie do funkcie veľmi vážim. Súboj bol korektný, za čo sa chcem poďakovať aj protistrane. Na bodoch, ktoré mal Richard vo svojom programe, už pracujeme a budeme ich dopĺňať o naše. Chcem, aby sa po MS 2019 zhodnotilo viac pozitív ako negatív," uviedol na tlačovej konferencie bezprostredne po voľbe Nemeček.

Obaja kandidáti v predvolebnom rozhovore uviedli, že si vzájomnú spoluprácu po oznámení výsledkov nevedia predstaviť: Kým Lintner si za svojím slovom stál, Nemeček nič nevylúčil: "Nikdy nehovor nikdy. S kolegami vo výkonnom výbore budeme o tom hovoriť. Počas kongresu ma veľa toho neprekvapilo, možno len fakt, že delegáti pristúpili ku všetkému zodpovedne a celý priebeh voľby brali skutočne vážne."