Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

SZĽH vytvoril manažérske a inštruktorské pozície pre regionálny rozvoj

Na ilustračnej snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa SZĽH by mala táto štruktúra otvoriť nové možnosti spolupráce verejného, súkromného a tretieho sektora na regionálnej úrovni.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vytvoril v každom regióne manažérsku a inštruktorskú pozíciu na pomoc klubom v ich rozvoji. Podľa SZĽH by mala táto štruktúra otvoriť nové možnosti spolupráce verejného, súkromného a tretieho sektora na regionálnej úrovni.

Úlohou regionálneho manažéra je zvýšiť spoluprácu medzi klubmi a pomáhať im pri príprave dlhodobých stratégií rozvoja. Bude sa tiež snažiť získať podporu verejného, súkromného aj tretieho sektora pre zmeny na regionálnej úrovni a tiež vytvoriť štruktúru regionálneho rozvoja. Mal by pripraviť podmienky pre vznik rozvojového centra, aké bolo v Trenčianskom regióne v sezóne 2017/18.

Regionálni inštruktori sa budú viac zameriavať na špecifickú športovú problematiku a ich hlavnou úlohou bude zvýšiť počet hráčov vo všetkých vekových kategóriách. Zamerajú sa tiež na rozvoj trénerského prostredia a kvalitu trénovania pre lepšie napredovanie hráčov. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Trnava:

manažér - Tibor Martinčič
inštruktor - Dušan Milo

Nitra:

manažér - Tomáš Chrenko
inštruktor - Boris Valábik

Trenčín:

manažér - Richard Pavlikovský
inštruktor - Roman Tvrdoň

Žilina:

inštruktor: Radovan Somík

Prešov:

manažér - Tomáš Ivan
inštruktor - Marcel Ozimák

Košice:

inštruktor - Jiří Bicek
(ostatné pozície budú postupne dopĺňať)