Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Český hokejový útočník Urban posilnil Nové Zámky

Ilustračné foto. Foto: TASR

Skúsený útočník doteraz pôsobil najmä v českej extralige, v ktorej odohral celkovo 399 zápasov.

Nové Zámky 4. októbra (TASR) - Český hokejista Tomáš Urban sa stal novou posilou tipsportligového klubu HC Nové Zámky. Skúsený útočník doteraz pôsobil najmä v českej extralige, v ktorej odohral celkovo 399 zápasov. Novozámocký klub informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

"Dostal som od pána Suchardu zaujímavú ponuku nielen po finančnej stránke, ale aj ľudskej, keďže mi vyšiel v ústrety a dal mi priestor vyriešiť si rodinné záležitosti. Netlačil na mňa s podpisom zmluvy a sľúbil mi, že na mňa počká ako on, tak aj tréner Jančuška, s ktorým som bol v kontakte. Boli sme dohodnutí už na začiatku nového ročníka, ale pripojiť sa môžem až teraz. Chcem hrať hokej a je jedno kde. Slovenský hokej ide hore, takže som si povedal, že zmena je život. Vízie trénera a majiteľa ma presvedčili ponuku prijať,“ uviedol 202 cm vysoký Urban pre klubovú stránku.

Svoju kariéru spojil najmä s libereckým klubom, v uplynulých dvoch sezónach pôsobil v BK Mladá Boleslav. V českej extralige odohral celkovo 399 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 86 gólov a 83 asistencií. V sezóne 2015/16 odohral sedem zápasov za českú reprezentáciu.