Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

Hokejový Třinec ukončil spoluprácu so slovenským útočníkom Kopeckým

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký ešte pred premiérovým zápasom v drese Třinca. Foto: Teraz.sk/Facebook

Kopecký, ktorý je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára (2008, 2010), prišiel do Třinca v priebehu minulej sezóny.

Praha 17. októbra (TASR) - Vedenie českého hokejového klubu Oceláři Třinec a slovenský útočník Tomáš Kopecký sa dohodli na ukončení spolupráce. Informoval o tom portál iSport.cz.

"Môžeme potvrdiť, že v týchto dňoch sme sa s Tomášom dohodli na ukončení zmluvy. Ďakujeme mu za konštruktívny prístup, za sezónu, ktorú u nás odohral a prajeme mu veľa zdaru v ďalšej hokejovej kariére," uviedol obchodný riaditeľ klubu Marek Chmiel.

Kopecký, ktorý je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára (2008, 2010), prišiel do Třinca v priebehu minulej sezóny. Odohral 38 zápasov v základnej časti (bilancia 8+8), ďalších päť duelov (1+1) pridal v play off. Zmluvu mal do roku 2019, ale podľa iSport.cz s ním už vedenie klubu ďalej nepočítalo.

"Rokovania prebiehali korektne. Obe strany zľavili zo svojich požiadaviek a výsledkom bol pre všetkých prijateľný kompromis. Treba dodať, že k dohode prispel aj hráčov agent Vladimír Vůjtek mladší, ktorý vec zastrešoval za hráča po odbornej stránke," dodal Chmiel.

Třinec je po 13 kolách v tabuľke extraligy na druhom mieste. S vedúcou Kometou majú zhodne po 32 bodov, klub z Brna vedie o skóre.