Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Duel Pardubíc s Jekaterinburgom ukončili po zranení Kučerjavenka

Na archívnej snímke vľavo Alexander Kučerjavenko. Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťročný ruský center vypálil z ľavého krídla a trafil žŕdku, následne stratil rovnováhu, hlavou a chrbtom narazil na mantinel a otrasený zostal ležať na ľadovej ploche.

Chomutov 31. júla (TASR) - Utorkový prípravný hokejový zápas v Chomutove medzi účastníkom KHL Avtomobilistom Jekaterinburg a českým extraligistom HC Dynamo Pardubice trval iba necelých 17 minút. Potom ho museli rozhodcovia za stavu 2:0 pre ruský klub predčasne ukončiť pre zranenie Alexandra Torčeňuka. Útočníka Avtomobilistu po prvom ošetrení previezli do nemocnice.

K nepríjemnej situácii prišlo v čase 16:52. Dvadsaťsedemročný ruský center vypálil z ľavého krídla a trafil žŕdku, následne stratil rovnováhu, hlavou a chrbtom narazil na mantinel a otrasený zostal ležať na ľadovej ploche. Ku Torčeňukovi okamžite pribehli na pomoc zdravotníci, pardubický útočník Rostislav Marosz utekal pre defibrilátor. Rozhodcovia poslali oba tímy do šatní.

Zostávajúce tri minúty z prvej tretiny mali dohrať po prestávke, lenže k tomu nakoniec nedošlo. Zápas totiž na základe stanoviska ruského klubu arbitri predčasne ukončili za stavu 2:0.

Torčeňuka po prvom približne 20-minútovom ošetrení odviezli na nosidlách do nemocnice. Tam podľa portálu sport.cz nadobudol vedomie a začal komunikovať. CT vyšetrenie vážnejší problém okrem otrasu mozgu neodhalilo. Kvôli ďalším vyšetreniam ale zostáva hráč v chomutovskej nemocnici, takže s mužstvom neodletel v utorok domov.

Pôvodne české médiá uvádzali ako hráča, ktorý sa zranil, Torčeňukovho spoluhráča Alexandra Kučerjavenka, neskôr meno opravili.

Za Jekaterinburg skórovali Vitalij Popov a Nikita Trjamkin. V drese Pardubíc nastúpili aj slovenskí legionári Martin Bučko, Miloš Bubela a Dalibor Bortňák, ktorý je v HC Dynamo na skúške.