Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Hokejisti SR 16 prehrali na turnaji v Budapešti s Rakúskom 18 3:5

Zverencov trénera Tomáša Kochana čakajú v piatok dva zápasy. Dopoludnia sa stretli s Maďarsku "18", o 17.10 h nastúpia proti Poľsku "18".

Budapešť 22. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov prehrali vo svojom prvom zápase na turnaji Olympijských nádejí v Budapešti s o dva roky starším výberom Rakúska 3:5.

Zverencov trénera Tomáša Kochana čakajú v piatok dva zápasy. Dopoludnia sa stretli s Maďarsku "18", o 17.10 h nastúpia proti Poľsku "18".



Slovensko "16" – Rakúsko "18" 3:5 (1:0, 1:4, 1:1)



Góly SR: 17. Šišolák (Štefánik), 33. Šišolák (Dúžek), 51. Roman (Hrehorčák, Dúžek). Vylúčenia: 2:4 na 2 min, Ranftl (Rak.) na 10 min, presilovky 1:1, oslabenia 0:0.

zostava SR: Ovečka (Vičan) – Žiak, Kupec, Korenčík, Dúžek, Štefánik, Maňák, Iglovský, Gregor – Krivošík, Köver, A. Ružička – Šišolák, Roman, Hrehorčák – Eliáš, Garassa, Verbický – Iľko, Valášek, Kelemen.




Tomáš Kochan, tréner SR "16" (SZĽH): "V prvom zápase na turnaji sme nastúpili proti rakúskej reprezentácii do 18 rokov. Určite sme boli lepším tímom, ale len dve tretiny. Zápas sme si prehrali v druhej časti, v ktorej sme inkasovali štyri góly. Prvá tretina bola pritom z našej strany veľmi dobrá. Potom sme ale nepochopiteľne stratili nasadanie, disciplínu a aj dôraz. Mrzí ma, že sme dali v porovnaní s turnajom v Salzburgu šancu dvanástim novým hráčom, ale z ich strany sme čakali, že sa budú o reprezentačný dres biť viac. Verím, že si to chlapci uvedomia, lebo nás čakajú dva zápasy počas jedného dňa."