Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Hokejová osemnástka SR zdolala na Družba Cupe Nemecko po nájazdoch

Slovenská osemnástka, ilustračné foto Foto: TASR/IIHF

V piatok nastúpia mladí Slováci o 13.30 h SEČ proti Dánsku.

Gomel 3. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov úspešne vstúpili do turnaja Družba Cup v bieloruskom Gomeli. Vo štvrtkovom zápase v dejisku budúcoročných majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie zdolali rovesníkov z Nemecka 5:4 po samostatných nájazdoch. V piatok nastúpia mladí Slováci o 13.30 h SEČ proti Dánsku.


Družba Cup - štvrtok:

Slovensko - Nemecko 5:4 pp a sn (1:1, 2:0, 1:3 - 0:0, 1:0)

Góly SR:
15. Krivošík (Liška), 34. Kövér (Žiak, Kelemen), 37. Majerík (Stacho), 60. Žiak (Hrehorčák, Liška), rozh. sam. nájazd Hrehorčák


hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Norbert Javorčík, tréner SR 18: "Víťazstvo, samozrejme, hreje, najmä po tom, že sa zrodilo v zápase veľmi dobrej úrovne a proti kvalitnému súperovi, na čo sme chlapcov upozorňovali v príprave. V prvej tretine sme sa trošku hľadali, pretože v tejto zostave sme ešte neabsolvovali medzinárodnú konfrontáciu. V druhej dvadsaťminútovke to však bolo v poriadku, dostali sme sa k našej hre, mali sme hernú prevahu, ktorú sme zaslúžene pretavili do dvojgólového vedenia. V záverečnej časti sme sa dopustili niekoľkých individuálnych chýb, ktoré medzinárodný ľad neodpúšťa. Zvládnutý záver s vyrovnaním pár sekúnd pred koncom riadneho času len potvrdili náš herný potenciál, ako aj psychickú odolnosť. K tomu treba pridať aj výkon brankára Sklenára, ktorý nás podržal. Mužstvo chváli aktivita počas celého stretnutia. Chuť zvíťaziť bola očividná, organizácia hry v strednej časti zápasu mala potrebné parametre a vynikli pri nej aj individuálne schopnosti hráčov."