Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

VIDEO:Hossa prispel gólom a asistenciou, Rangers vyhrali deviaty zápas

Marián Hossa sa teší z gólu so spoluhráčmi Foto: TASR/AP

Pre Hossu to bol iba druhý gól v sezóne.

New York 16. novembra (TASR) -
Slovenský hokejový útočník Marián Hossa prispel gólom a asistenciou k triumfu Chicaga v noci na pondelok v zápase zámorskej NHL nad Calgary Flames 4:1. Tridsaťšesťročný krídelník zvýšili v 28. minúte na 2:1 pre domácich, keď trafil príklepom takmer od modrej čiary a v poslednej prihral kapitánovi Jonathanovi Toewsovi na štvrtý gól. Vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia.

Pre Hossu to bol iba druhý gól v sezóne, v 15 stretnutiach pridal aj päť asistencií. V elitnom útoku nastúpil opäť s krajanom Markom Daňom, ten sa bodovo nepresadil. Dvadsaťročný mladík strávil na ľade takmer 12 minút a zaznamenal tri strely na bránku a dva "hity".

"Jastrabi" rozhodli o svojom triumfe v prvej polovici druhej tretiny, keď dali v priebehu 1:55 minúty tri góly. Najprv vyrovnal na 1:1 Patrick Kane, po ňom trafil Hossa a tretí presný zásah pridal Artemi Panarin. "Je dobré, že sme vyhral vonku a potvrdili sme to aj pred vlastnými fanúšikmi. Teraz nás totiž čaká dlhý trip na súperových klziskách. Takže sme radi, že sme dnes vyhrali a veríme, že nám to vydrží aj vonku," povedal obranca Duncan Keith.

"Každý zápas chceme odohrať čo najlepšie. Musíme si byť istí, že hráme dobre v útoku aj obrane," povedal pre web tsn.ca Kane, ktorý strelil gól, pridal aj asistenciu a vyhlásili ho za najlepšieho hráča duelu. Dvadsaťšesťročný krídelník tak natiahol svoju bodovú sériu už na 13 zápasov a gólovú na sedem. S 28 bodmi (13+15) v 18 dueloch je na čele produktivity celej súťaže.

V druhom nočnom zápase si New York Rangers poradil s Torontom 4:3 a svoju víťaznú sériu natiahol už na deväť stretnutí. "Jazdcom" sa takýto kúsok podaril naposledy v sezóne 1972/73. Ak uspejú aj na ľade Tampy Bay, vyrovnajú klubový rekord v počte triumfov v rade. "Dosiahli sme deväť víťazstiev v rade a v kabíne to je cítiť. Každý sa z toho teší, nie je tam také napätie. Mne osobne sa teraz darí, dúfam, že mi to vydrží. No najdôležitejšie je, že máme deväť triumfov v rade," povedal útočník Rangers Mats Zuccarello, ktorý si v zápase pripísal gól a dve asistencie. V 18 stretnutiach prebiehajúcej sezóny nazbieral rovnaký počet bodov.

"Jazdci" rozhodli o svojom triumfe 54 sekúnd pred koncom práve vďaka gólu Zuccarella. "Som sklamaný, že sme si to nechali ujsť. Hlavne z toho, ako sme hrali na konci zápasu, keď sme si mysleli, že ho máme pod kontrolou," posťažoval sa tréner Maple Leafs Mike Babcock.


Hossov gól:



výsledky:

NEW YORK RANGERS - TORONTO MAPLE LEAFS 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Góly:
21. McDonagh (Zuccarello, Girardi), 34. Stepan (Kreider, Staal), 44. Brassard (Zuccarello, Klein), 60. Zuccarello (McDonagh) - 18. Holland (Froese), 38. Lupul (Froese, Phaneuf), 46. Phaneuf (Bozak). Brankári: Lundqvist - Bernier, strely na bránku: 30:26, 18.006 divákov.


CHICAGO BLACKHAWKS - CALGARY FLAMES 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Góly:
27. Kane (van Riemsdyk, Anisimov), 28. Hossa (Keith), 29. Panarin (Kane, Seabrook), 60. Toews (Hossa, Hjalmarsson) - Jones (Colborne, Russell). Brankári: Darling - Rämö, strely na bránku: 41:26, 21.629 divákov.


Slováci v akcii:

Marko Daňo (Chicago) 11:35 0 0 0 0 3 0
Marián Hossa (Chicago) 17:32 1 1 2 2 3 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/