Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

VIDEO: Hossa rozhodol o triumfe Chicaga a vyrovnal Bondru

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tomáš Tatar a jeho Detroit Red Wings prehrali doma s Washingtonom Capitals 1:2 po predĺžení.

New York 19. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa rozhodol gólom v predĺžení o triumfe Chicaga Blackhawks na ľade Edmontonu Oilers 4:3 v zápase zámorskej NHL. Skúsený krídelník zaznamenal svoj tretí presný zásah v sezóne, celkovo má v 16 dueloch bilanciu 3+5. Jeho krajan a spoluhráč Marko Daňo odohral viac ako 13 minút, obranca Andrej Sekera bol s 23:33 min najvyťaženejším hráčom v domácom drese.

Hossa rozhodol v 68. sekunde predĺženia, keď okamžite ako naskočil zo striedačky dostal dlhý pas od obrancu Brenta SeabrookA, rútil sa sám na Andersa Nilssona a prekonal ho zblízka strelou príklepom. "Mal som v tejto sezóne zopár samostatných únikov, ale ani jeden som nevyužil. Povedal som si, že tento musí vyjsť a skúsil som príklep," povedal Hossa pre Chicago Tribune. Slovenský útočník skóroval v druhom zápase za sebou, čo sa mu naposledy podarilo v marci. Na konte má už 489 zásahov a 78. víťazných gólov, čím sa vyrovnal bývalému slovenskému útočníkovi Petrovi Bondrovi, Vincentovi Damphousseovi a Stevovi Thomasovi a posunul sa v tejto štatistike na 28. miesto.



Blackhawks vyhrali tretí zápas za sebou. Patrick Kane síce neskóroval prvýkrát po siedmich zápasoch, ale zaznamenal dve asistencie a natiahol bodovú sériu na 14 zápasov, čím prekonal svoje osobné maximum. S 13 gólmi a 30 bodmi je najproduktívnejším hráčom celej NHL. Oporou "jastrabov" bol aj brankár Corey Crawford, ktorý chytil 34 striel Oilers a tešil sa z deviateho víťazstva v sezóne. Najviac sa zaskvel v 29. sekunde predĺženia, keď výnimočným zákrokom lapačkou zastavil strelu Taylora Halla. Hossa bodoval v treťom zápase za sebou. Na ľade bol takmer 19 minút a zaznamenal tri strely. Zápas bol pre Chicago prvý z najdlhšieho tripu v sezóne, ktorý bude trvať šesť duelov. Najbližšie sa Blackhawks predstavia na ľade Calgary Flames.

Tomáš Tatar a jeho Detroit Red Wings prehrali doma s Washingtonom Capitals 1:2 po predĺžení. Slovenský útočník odohral takmer 15 minút, do štatistík si zapísal plusový bod, jednu strelu a dvojminútový trest za podrazenie. Trium pre Capitals zabezpečil v 45. sekunde nadstaveného času Jevgenij Kuznecov a tešil sa zo šiesteho gólu v sezóne. Ruský útočník sa prehnal pri mantineli okolo Henrika Zetterberga, prehodil si puk na forhend a prekonal Petra Mrázeka. "Ísť tvrdo do bránky. To sa vždy snažím robiť," povedal pre oficiálny web súťaže Kuznecov. "Keď dostane priestor, tak je skvelý. Má klamlivý štýl korčuľovania. Zdá sa ako keby nehýbal nohami, ale je veľmi rýchly," chválil 23-ročného centra tréner Caps Barry Trotz. Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin neskóroval v štvrtom zápase za sebou a stále neprekonal Sergeja Fiodorova na čele historického poradia ruských strelcov v NHL. Obaja majú na konte po 483 zásahov. Ovečkin bol na ľade takmer 22 minút, zaznamenal šesť striel, ale Mrázek všetky zastavil. Jediný gól Red Wings strelil 19-ročný nováčik Dylan Larkin a tešil sa zo 6. gólu v kariére. Prvý bod za asistenciu si po návrate na ľad pripísal hviezdny ruský center Pavel Dacjuk.

Winnipeg zastavil šnúru šiestich prehier, keď zdolal Vancouver 4:1. Jets tak úspešne odštartovali trojzápasovú domácu sériu. O triumf sa najviac zaslúžili útočníci Mark Scheifele a Drew Stafford, obaja strelili po dva góly a pripísali si asistenciu. Brankár Ondřej Pavelec zaznamenal 29 zásahov. Canucks sa nedarí a prehrali štvrtýkrát za sebou. Jediný gól Vancouveru strelil švédsky veterán Daniel Sedin a zaznamenal 899. bod v kariére.

NHL - výsledky:
WINNIPEG JETS - VANCOUVER CANUCKS 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 6. Scheifele (Perreault, Wheeler), 38. Stafford (Enström, Myers), 58. Scheifele (Perreault, Stafford), 59. Stafford (Scheifele, Perreault) – 27. D. Sedin (Burrows, H. Sedin). Brankári: Pavelec - Miller, strely na bránku: 34:30, 15.294 divákov

DETROIT RED WINGS - WASHINGTON CAPITALS 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 3. Larkin (Dacjuk) – 11. Williams (Niskanen, Bäckström), 61. Kuznecov (Niskanen, Alzner). Brankári: Mrázek - Holtby, strely na bránku: 26:27, 20.027 divákov

EDMONTON OILERS - CHICAGO BLACKHAWKS 3:4 pp (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Góly: 37. Eberle (Davidson), 44. Pouliot (Nurse, Purcell), 58. Draisaitl (Hall, Purcell) – 28. Keith (Kane, Panarin), 35. Panarin (Anisimov, Kane), 52. Shaw (Kero, Krüger), 62. HOSSA (Seabrook, Panarin). Brankári: Nilsson - Crawford, strely na bránku: 37:27, 16.839 divákov

Slováci v akcii:
Marián Hossa (Chicago) 18:42 1 0 1 0 3 0
Marko Daňo (Chicago) 13:16 0 0 0 0 1 0
Tomáš Tatar (Detroit) 14:56 0 0 0 1 1 2
Andrej Sekera (Edmonton) 23:33 0 0 0 0 2 0