Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Hokej

Kašpar spoznal svoj trest za hodenie hokejky po rozhodcovi

Lukáš Kašpar ešte v drese Donecka Foto: TASR/Dušan Hein

Dvadsaťdeväťročný útočník v sobotu 8. novembra na domácom ľade v súboji so Severstaľom Čerepovec v prvej polovici tretej tretiny hodil po jednom z hlavných arbitrov hokejku.

Moskva 11. novembra (TASR) - Športovo-disciplinárna komisia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) potrestala Čecha Lukáša Kašpara z Jugry Chanty-Mansijsk päťzápasovým dištancom za hodenie hokejky po hlavnom rozhodcovi Nikolajovi Akuzovskom. Pre ruskú agentúru R-sport to potvrdil v telefonickom rozhovore predseda komisie Valerij Kamenskij.

Dvadsaťdeväťročný útočník v sobotu 8. novembra na domácom ľade v súboji so Severstaľom Čerepovec v prvej polovici tretej tretiny hodil po jednom z hlavných arbitrov hokejku. Rodáka z Mostu pri bránení v oslabení trafil pukom Andrej Šefer a český krídelník sa nevedel dvihnúť z ľadu. Hra nebola prerušená a Kašpar následne reagoval skratovo. "Väčšina členov hlasovala za päťzápasový dištanc. Padlo viacero názorov, ale vzhľadom na okolnosti a zranenie hráča sme dospeli k takémuto rozhodnutiu. Je to seriózny a adekvátny trest," povedal pre r-sport.ru Kamenskij.