Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Vedenie KHL sa nedohodlo s klubmi na hracom systéme sezóny

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na utorňajšom zasadnutí schválili riadiace orgány aj výšku platového stropu, ktorá bude 1,1 miliardy rubľov (asi 23,5 milióna eur).

Moskva 16. júla (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa s 28 účastníkmi súťaže stále nedohodlo na hracom systéme budúceho ročníka. Pôvodný komplikovaný rozpis kluby zamietli, s novým návrhom z ich strany zasa nesúhlasilo predstavenstvo nadnárodnej ligy. Platový strop v budúcej sezóne bude 1,1 miliardy rubľov (asi 23,5 milióna eur).

Vedenie súťaže v uplynulom týždni rozdelilo účastníkov do dvoch konferencií a štyroch divízií. Následne navrhlo systém, podľa ktorého by všetky tímy odohrali 60 zápasov v základnej časti. Štyrikrát by sa stretli so súpermi z divízie, ďalšie dva duely mali odohrať systémom doma-vonku s ostatnými tímami v konferencii. Vzájomne medzi Západom a Východom by odohrali ďalších 14 zápasov a v poslednej fáze súťaže sa mali pravidelne stretávať s dvojicou, ktorú by im priradilo vedenie súťaže z oboch konferencií. Kluby pre komplikovanú štruktúru a diametrálne odlišné náklady na cestovanie tento rozpis zamietli. Zároveň navrhli vedeniu KHL dvojkolový hrací systém so šiestimi zápasmi navyše vo svojej divízii. Pre predstavenstvo súťaže bol však tento návrh neprijateľný.

Na utorňajšom zasadnutí schválili riadiace orgány aj výšku platového stropu, ktorá bude 1,1 miliardy rubľov (asi 23,5 milióna eur). Podľa oficiálnej správy na webe KHL suma nezahŕňa hráčov, ktorí majú pre súťaž "mimoriadnu marketingovú hodnotu". Ide o Iľju Kovaľčuka (SKA Petrohrad), Alexandra Radulova (CSKA) a Alexandra Burmistrova so Sergejom Kosticynom (obaja Ak Bars Kazaň).

Slovenský účastník HC Slovan Bratislava bude pôsobiť v budúcej sezóne v Bobrovovej divízii spoločne s chorvátskym Medveščakom Záhreb, lotyšským Dinamom Riga, fínskym Jokeritom, bieloruským Dinamom Minsk a ruskými klubmi SKA Petrohrad a Atlant Mytišči.