Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Švarný skončil v Minsku, s vedením sa dohodol na ukončení spolupráce

Na snímke vľavo Ivan Švarný (Slovensko) a vpravo Nazem Kadri (Kanada) v zápase A-skupiny Kanada - Slovensko na MS 2014 v hokeji v Arene Čižovka v Minsku v sobotu 10. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jeho najväčším úspechom v kariére je zisk titulu v najvyššej domácej súťaži so Slovanom Bratislava.

Minsk 29. júna (TASR) - Slovenský hokejista Ivan Švarný nebude v budúcej sezóne KHL obliekať dres Dinama Minsk. S vedením bieloruského klubu sa v pondelok dohodol na oficiálnom ukončení spolupráce.

V tíme trénera Ľubomíra Pokoviča nedostal 30-ročný bek veľa priestoru. V uplynulej sezóne odohral v základnej časti nadnárodnej súťaže len 19 stretnutí, v ktorých raz asistoval. Ďalších päť pridal následne vo štvrťfinálovej sérii play off v Západnej konferencii proti Jokeritu Helsinki, ktorý napokon ukončil cestu Dinama vo vyraďovacej fáze. Informoval oficiálny web bieloruského klubu.

Švarný pôsobí v KHL od sezóny 2012/2013, v ktorej obliekal dres bratislavského Slovana. Následne odišiel do Medveščaka Záhreb, kde odohral celú sezónu a po nej sa presunul do Pokovičovho tímu. Aj v tomto roku absolvoval so slovenskou reprezentáciou niekoľko prípravných turnajov, do záverečnej nominácie na MS v Česku sa však nedostal. Predtým hral na troch svetových šampionátoch v rokoch 2009, 2013 aj 2014. Jeho najväčším úspechom v kariére je zisk titulu v najvyššej domácej súťaži so Slovanom Bratislava.