Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Kongres SZĽH sa začal oceňovaním, medzi desiatkou aj dvaja rozhodcovia

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček počas tlačovej konferencie v súvislosti s voľbou nového prezidenta SZĽH vo štvrtok 28. mája 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Oceňovaním hráčskych osobností z nižších domácich súťaží odštartoval vo štvrtok v Bratislave 8. kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja a prvý honor si vyslúžil dorastenec s rumunskými koreňmi.

Bratislava 25. júna (TASR) - Oceňovaním hráčskych osobností z nižších domácich súťaží odštartoval vo štvrtok v Bratislave 8. kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja a prvý honor si vyslúžil dorastenec s rumunskými koreňmi. Sám legendárny Karol Fako odovzdal cenu so svojím menom Tamasovi Reszeghovi ako najproduktívnejšiemu v extralige tejto kategórie.

Medzi ocenenými boli aj tri hokejistky z 1. ligy žien, brankárka Monika Kvaková, obrankyňa Edita Raková a útočníčka Petra Jurčová. "Snažím sa v mojom veku rozdávať skúsenosti mladším spoluhráčkam. Nakoľko tu dnes stojím, nie je to so mnou také zlé. Snažím sa s nimi udržať tempo a bojovať za celý tím," zdôraznila po prevzatí ocenenia Raková z ŠKP Bratislava.

Z druhej najvyššej súťaže mužov vyhlásili za najlepšieho brankára Matúša Andreanina, obrancu Pavla Gurčíka a najlepšieho útočníka Martina Kalináča, Najproduktívnejší hráč súťaže nazbieral v drese Dukly Senica 76 bodov (29+47). "Táto cena znamená pre mňa veľa, vážim si to, no mrzí ma, že ako tím sme nedopadli lepšie. Sezóna bola z tohto pohľadu negatívna," povedal Kalináč.

Cenu Fair Play Michala Polóniho dostali rozhodcovia Milan Vida a Adam Binda.


Sezónne ocenenia - 2014/2015:

Cena Karola Faka (najproduktívnejší hráč extraligy dorastu po základnej časti): Tamas Reszegh (84 bodov, HK 99 Ružinov)

Cena Dušana Pašeka (najlepší strelec extraligy juniorov po základnej časti): Jozef Tibenský (35 gólov, Slovan Bratislava)

1. liga žien

najlepšia brankára: Monika Kvaková (ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov)

najlepšia obrankyňa: Edita Raková (ŠKP Bratislava)

najlepšia útočníčka: Petra Jurčová (HC Spišská Nová Ves)

1. liga mužov:

najlepší brankár: Matúš Andreanin (HC 46 Bardejov)

najlepší obranca: Pavol Gurčík (45 bodov - 10+35,HK Spišská Nová Ves)

najlepší útočník a najproduktívnejší hráč: Martin Kalináč (76 bodov - 29+47, HK Dukla Senica)

Cena Michala Polóniho (za fair play): Milan Vida, Adam Binda