Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Košičania prehrali aj s Vítkovicami a na Steel Cupe skončili poslední

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Košičania s tromi prehrami na konte obsadili na turnaji poslednú štvrtú priečku.

Ostrava 15. augusta (TASR) - Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom záverečnom vystúpení na turnaji Steel Cup s Vítkovicami 2:4. O góly slovenského majstra sa postarali Bicek a Kolena. Košičania s tromi prehrami na konte obsadili na turnaji poslednú štvrtú priečku.



sumár:

HC Vítkovice Steel - HC Košice 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)



Góly: 22. L. Kovář (Svačina, J. Káňa), 26. Klok (Kolouch, Zdráhal), 31. Šedivý, 55. Šedivý (Burger, Stehlík) - 13. Bicek (Kolena), 27. Kolena (Bartoš, Klouček)



Zostavy:

Vítkovice:
Šindelář – Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, L. Kovář, Štencel, Klok, Bail, Pastor – Šedivý, Burger, Húževka - J. Káňa, E. Němec, Svačina - Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Vandas, Hlinka, Szturc

HC Košice: Melicherčík - Cebák, Jánošík, Černák, Phillip, Drgoň, Klouček, Štrbák - Bartánus, Zagrapan, Hiňďoš, od 40. min. Hrnka - Spilar, Pašek, Jenčík - Bicek, Kolena, Bartoš - Zikmund, Matúš Chovan, Stupka



Košičania v prvej tretine veľa domácemu tímu nedovolili. V 13. minúte naopak sami udreli, keď v protiútoku dvoch proti jednému prihral Kolena Bicekovi a ten otvoril skóre - 0:1. Slovenský tím hral potom viac ako minútu v dvojnásobnej presile, no bez úspechu. Rovnakú výhodu mali v úvode druhej časti aj domáci, ktorý zásluhou presnej strely Kovářa vyrovnali na 1:1. Vydarený vstup Vítkovíc do druhej časti zvýraznil gól Kloka v 25. minúte. O dve minúty na to však bolo opäť vyrovnané, keď v presilovke dorazil strelu Bartoša Kolena - 2:2. Domáci získali tesný náskok späť v 31. minúte, keď košický obrancovia nechali priestor na dorážku Šedivému. Aj o štvrtý gól domácich sa postaral Šedivý, keď v 55. minúte z ostrého uhla prestrelil Melicherčíka. Košičania už s výsledkom nedokázali nič spraviť a s turnajom sa rozlúčili po troch prehrách.

Hlasy po zápase
Jiří Bicek, útočník Košíc, autor gólu: "Bol to tretí zápas v priebehu troch dní. Pri mojom góle mi Milan Kolena pekne nahral a brankárovi som to dal hore pod žŕdku. Vyhrávali sme 1:0, no Vítkovice dali góly z presiloviek a vyhrali. Na turnaji sme hrali proti trom kvalitným súperom a takéto zápasy potrebujeme hrať v každej príprave, zvlášť pred Ligou majstrov. Po turnaji si krátko oddýchneme a na zápas v Kolíne sa už tešíme."

Ďalší zápas 3. hracieho dňa:

HC Oceláři Třinec - Severstal Čerepovec 4:3 (1:1, 0:2, 2:0)

. Branky: 12. Marek Růžička, 49. Trončinský, 51. Kreps, 59. Adamský - 16. Černov, 27. Brednikov, 36. Mons.