Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Hokej

Schöber čiastočne menil nominácie na dva prípravné zápasy s Rakúskom

Archívne foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Stretnutia v Zeltwegu sú poslednými pre slovenské reprezentantky v tomto roku.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Treťou sezónnou previerkou slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie budú dva prípravné zápasy s Rakúskom v Zeltwegu v dňoch a 20. a 21. decembra. Podľa informácie na webe SZĽH musel reprezentačný tréner Andrej Schöber urobiť v pôvodnej nominácii dve zmeny, zranenú brankárku Andreu Lettrichovú nahradí Monika Kvaková a namiesto chorej Gabriely Žitňanskej povolal Veroniku Čerňanovú.

Slovenkám sa na novembrovom turnaji v Monthey podarilo dosiahnuť cenné víťazstvo 4:2 nad bronzovými medailistkami zo Soči domácimi Švajčiarkami. "Opäť nastupujeme proti renkigovo vyšším súperkám, pretože tieto zápasy nám posúvajú vyššie," povedal Schöber pre www.hockeyslovakia.sk. "V súčasnej nominácii na rozdiel od Monthey, kde bola polovica hráčok bola z projektu centralizovanej prípravy reprezentácie pod hlavičkou HC ŠKP, tentoraz dostane príležitosť väčšina hráčok z domácej ligy, ktoré sa dobre ukazujú a naznačujú svoj potenciál. Teší ma, že domáca súťaž prináša dosť vyrovnaných stretnutí. V nominácii sme museli urobiť dve korektúry – zranenú brankárku Andreu Lettrichovú nahradí Monika Kvaková a namiesto chorej Gabriely Žitňanskej sme povolali Veroniku Čerňanovú. Chýbať bude skúsená Janka Čulíková, ktorá je po operácii kolena."

Stretnutia v Zeltwegu sú poslednými pre slovenské reprezentantky v tomto roku. "Aj keď vrchol sezóny nás čaká až v apríli v čínskom Pekingu, očakávam posun hernej kvality. Radi by sme nadviazali na spomínaný súboj so Švajčiarkami. Ani nie tak z hľadiska výsledku, ale predovšetkým, aby sa družstvo prezentovalo ako kompaktný tím, nerobil chyby v defenzíve, kde vidím zatiaľ náš najväčší problém. Dostávame totiž zbytočne veľa 'ľahkých' gólov spred bránky a z dorážok pre nedôslednosť a nedôraz v tomto priestore."

Nominácia reprezentačného družstva SR ženy na výcvikový tábor v Bratislave a priateľské zápasy v Zeltwegu (Rakúsko) v dňoch 17. – 21. decembra 2014:

hráčky: Natália Paľová, Lívia Mišková (obe ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Mária Herichová (HC ŠKP Bratislava/HK Poprad), Romana Kiapešová (MHk 32 Liptovský Mikuláš/HC ŠKP Bratislava), Miriam Mikesková (HC Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Miroslava Stašová, Monika Kvaková, Slavomíra Štofaníková (všetky ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Kristína Obercianová, Patrícia Gorecká, Anna Džurňáková, Martina Staroňová, Edita Raková (všetky HK Poprad), Viktória Vanerková, Zuzana Moravčíková, Veronika Čerňanová (všetky HC Petržalka 2010 Bratislava), Alexandra Turcsanyiová, Lívia Lešňáková (obe HC Spišská Nová Ves), Viktória Ihňaťová, Petra Pravlíková (obe HC Arktik Universitet Uchta, Rusko), Nikola Gápová (SK Karviná, ČR)

náhradníčky (na telefonické zavolanie): Bianka Šulíková (HK Poprad), Jana Štofaníková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Petra Jurčová (HC Spišská Nová Ves ), Lenka Čurmová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Tatiana Ivanová (ŽHKm Zvolen/HC ŠKP Bratislava)

Realizačný tím:
manažér: Ľubomíra Kožanová
tréner: Andrej Schöber
asistent trénera: Stanislav Kubuš
lekár: MUDr. Tomáš Uhrin
masér: Dušan Čulka