Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Majster sveta Ladislav Čierny sa v stredu rozlúči s kariérou

Ladislav Čierny, archívne foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Čierny sa pred týždňom dožil jubilejných štyridsiatych narodenín, vedenie HKM a zástupcovia mesta Zvolen mu k výročiu zablahoželajú v stredu, pred začiatkom duelu s Popradom.

Zvolen 10. novembra (TASR) - Hokejový obranca a majster sveta z Göteborgu 2002 Ladislav Čierny dá v stredu oficiálne bodku za svojou bohatou hráčskou kariérou. Posledný zápas v drese HKm Zvolen odohrá v 21. kole Tipsport extraligy doma proti Popradu.

Čierny sa pred týždňom dožil jubilejných štyridsiatych narodenín a ako informovala webstránka zvolenského klubu, vedenie HKM a zástupcovia mesta Zvolen mu k výročiu zablahoželajú v stredu, pred začiatkom duelu s Popradom. V ňom však zvolenská hokejová legenda s 74-kou na drese nebude iba prijímať gratulácie, ale si proti "kamzíkom" aj zahrá. Piaty finálový zápas play off extraligy medzi Zvolenom a Košicami, ktorý sa hral 15. apríla 2013 a rozhodol o zisku titulu slovenského šampióna pre HKM, tak nebol posledný v kariére Ladislava Čierneho.

Vstup na stredajší zápas bude voľný, jedinou podmienkou pre divákov je, že z technických dôvodov musia prejsť cez turnikety. Znamená to, že každý návštevník si musí bezplatne vyzdvihnúť vstupenku v jednej z pokladní na zimnom štadióne, ktoré budú otvorené už dve hodiny pred začiatkom zápasu. Úvodné buly padne o 18.00 h.

Ladislav Čierny v súčasnosti pôsobí ako podnikateľ, člen predstavenstva HKM ako i poslanec mestského zastupiteľstva vo Zvolene. Počas aktívnej kariéry obliekal okrem Zvolena aj dres Slovana Bratislava, Lady Togliatti a Severstaľu Čerepovec.