Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Nemeček pred kongresom poukazuje na nátlak, vyzýva Lintnera na reakciu

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček počas tlačovej konferencie v súvislosti s voľbou nového prezidenta SZĽH vo štvrtok 28. mája 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Vo svojom stanovisku prostredníctvom TASR zdôrazňuje, že delegáti pléna zastupujú všetky zložky slovenského hokeja a majú právo rozhodovať o jeho fungovaní.

Bratislabva 24. júna (TASR) - O osobe prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) rozhodujú a musia rozhodovať delegáti kongresu SZĽH. Vyhlásil to dnes úradujúci prezident Igor Nemeček, ktorý opätovne kandiduje na post prezidenta zväzu.

Vo svojom stanovisku prostredníctvom TASR zdôrazňuje, že delegáti pléna zastupujú všetky zložky slovenského hokeja a majú právo rozhodovať o jeho fungovaní, vrátane personálnych otázok:

"Absolútne mi nevadí, že vedieme s Richardom Lintnerom súboj o prezidentský post, pretože tento súboj je vedený korektne a s úctou, pričom je zrejmé, že na mnohé zásadné otázky máme dokonca podobný, až totožný názor. Ale vedľa tohto korektného súboja prebieha aj čosi iné – nekorektné nátlakové akcie, zahmlievanie reality a vytváranie tlaku na delegátov kongresu. Viacerí ľudia, ktorí pracujú v štruktúrach slovenského hokeja, konštatujú, že konfrontačné nálady vo vnútri zväzu začínajú komplikovať aj doteraz fungujúce priateľské ľudské väzby. Hokej predsa nie je vojnová zóna – nič sa nedeje. Vedieme s Richardom normálny, profesionálny a korektný súboj o priazeň slobodných delegátov slobodného kongresu SZĽH. Možno by nebolo zlé, keby sa aj Richard vyjadril v tomto smere."

Nemeček dodáva, že verí v silu a jednotu hokejového zväzu, ktorý normálne funguje a plní si všetky povinnosti, ktoré má.