Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Chárov Boston prehral s Torontom, Tampa Bay prešla cez New Jersey

Hráči Toronta a slovenský obranca Bostonu Zdeno Chára. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca odohral v drese medveďov 20 minút a 15 sekúnd bez bodového zápisu, pripísal si štyri strelecké pokusy a duel dokončil s dvoma mínusovými bodmi.

New York 22. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins s kapitánom Zdenom Chárom prehrali v noci na nedeľu v piatom zápase 1. kola play off NHL doma s Torontom Maple Leafs 3:4. Hostia si tak vynútili pokračovanie série, v ktorej znížili na 2:3.

Chára odohral v drese "medveďov" 20 minút a 15 sekúnd bez bodového zápisu, pripísal si štyri strelecké pokusy a duel dokončil s dvoma mínusovými bodmi. Toronto viedlo v 32. minúte už 4:1 a z bránky domácich "vyhnalo" Tuukku Raska, ktorého vystriedal Anton Chudobin. Ten síce až do konca neinkasoval, no Boston napriek jasnej streleckej prevahe dokázal iba znížiť na rozdiel gólu. "Z ich brankára Andersena sme urobili muža zápasu. V oboch prehratých dueloch sme vystrelili viac ako štyridsaťkrát a vypracovali sme si množstvo šancí. Ale chytal dnes výborne, to musíme uznať. Raskovi v našej bránke nevyšiel zápas ideálne. Chudobin bol v druhej časti zápasu našou oporou, no zvíťaziť sa nám nepodarilo," citoval portál nhl.com trénera Bostonu Brucea Cassidyho. Hosťujúci Connor Brown a Andreas Johnsson sa strelecky presadili premiérovo v kariére v play off, brankár Frederik Andersen mal 42 úspešných zákrokov. Šiesty zápas odohrá Boston na ľade Toronta v noci na utorok (1.00 SELČ).

Do semifinále Východnej konferencie postúpili hokejisti Tampy Bay. V piatom dueli zdolali doma New Jersey 3:1 a v sérii triumfovali 4:1. Nikita Kučerov zaznamenal už svoj piaty presný zásah a desiaty bod v nadstavbe a prekonal doterajší klubový rekord Tylera Johnsona z roku 2015, ktorý získal 9 bodov v semifinálovej sérii proti New Yorku Rangers. Deväťnásťročný obranca Michail Sergačev sa stal najmladším hráčom v histórii Lightning s gólom v play off. Brankár Andrej Vasilevskij pustil za svoj chrbát jediný puk a mal 26 úspešných zákrokov. "Hrali sme veľmi dobre proti kvalitnému tímu. V celej sérii sme boli o niečo lepší ako New Jersey. V každom zápase sme predviedli dobrý hokej, no to už je minulosť a musíme sa pozerať dopredu," povedal ruský brankár. V ďalšom kole "vyraďovačky" sa Tampa stretne s víťazom série medzi Bostonom a Torontom.

Washington otočil v sérii s Columbusom z 0:2 na 3:2, keď v piatom stretnutí zdolal svojho súpera 4:3 po predĺžení. Víťazný zásah si pripísal v 72. minúte Nicklas Bäckström, ktorý strelil svoj štvrtý gól v extračase vo vyraďovacích bojoch NHL. "Prvé dva zápasy v sérii sme prehrali, ale všetci v tíme sme vedeli, že výsledky nezodpovedali našej hre. V play off to býva často ako na hojdačke, no v posledných troch zápasoch sme ukázali našu veľkú silu," uviedol 30-ročný Švéd, ktorý mal v dueli v bilanciu 2+1. O dva góly si konto obohatil aj Matt Calvert z tímu hostí. Columbus domácich prestrieľal, no oporou Capitals bol brankár Braden Holtby s 39 zákrokmi. Štyri z piatich zápasov série rozhodlo až predĺženie a prvýkrát sa z víťazstva tešil domáci tím. Šiesty zápas série je na programe v noci na utorok (1.30 SELČ) v Columbuse.

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie - 5. zápasy:

BOSTON BRUINS - TORONTO MAPLE LEAFS 3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
Góly:
30. Backes (DeBrusk, Krug), 38. Kuraly (Grzelcyk, Acciari), 46. Acciari (Schaller, Krug) – 7. Brown (Matthews, Hyman), 11. Johnsson (Kadri, Gardiner), 31. Bozak (Rielly, van Riemsdyk), 32. van Riemsdyk (Marner, Bozak). Brankári: Rask (32. Chudobin) - Andersen, strely na bránku: 45:21, 17.565 divákov.
/stav série: 3:2/

WASHINGTON CAPITALS - COLUMBUS BLUE JACKETS 4:3 pp (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Góly:
14. Bäckström (Stephenson, Kempný), 24. Kuznecov (Orlov), 37. Oshie (Carlson, Bäckström), 72. Bäckström (Orlov, Stephenson) – 11. Calvert (Jones), 25. Calvert, 43. Bjorkstrand (Cole, Wennberg). Brankári: Holtby - Bobrovskij, strely na bránku: 29:42, 18.506 divákov.
/stav série: 3:2/

TAMPA BAY LIGHTNING - NEW JERSEY DEVILS 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly:
9. Sergačov (Cirelli), 53. Kučerov (Stralman, Stamkos), 60. Callahan (McDonagh) – 57. Maroon (Palmieri, Butcher). Brankári: Vasilevskij - Schneider, strely na bránku: 38:27, 19.029 divákov.
/konečný stav série: 4:1/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 20:15 0 0 0 -2 4 0
_________________________________
/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/