Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: V Anaheime si uctia legendy, vyvesia dresy Kariyu a Niedermayera

Scott Niedermayer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Káčeri vyradia z užívania čísla svojich niekdajších kapitánov. Pod stropom už visí dres s osmičkou Teemu Selänneho, teraz sa k nemu pridajú Kariyova deviatka a Niedermayerova 27-ka.

Anaheim 10. júla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks si uctí dve svoje legendy. V novej sezóne slávnostne vyvesí pod strop svojej haly dresy útočníka Paula Kariyu a obrancu Scotta Niedermayera.

"Káčeri" vyradia z užívania čísla svojich niekdajších kapitánov. Pod stropom už visí dres s osmičkou Teemu Selänneho, teraz sa k nemu pridajú Kariyova deviatka a Niedermayerova 27-ka.

Kariya strávil v kalifornskom klube deväť sezón, počas ktorých odohral 606 zápasov so ziskom 669 bodov za 300 gólov a 369 asistencií. Kapitánom tímu bol v rokoch 1996-2003. Do Siene slávy NHL ho uviedli v roku 2017. "Toto je niečo, o čom som ani nesníval. Som veľmi vďačný tejto komunite za podporu a teším sa na to, ako v októbri oslávim tento výnimočný moment so všetkými fanúšikmi Ducks," povedal tretí najlepší strelec v klubovej histórii. Ducks mu pripravia ceremóniu 21. októbra pred domácim zápasom s Buffalom.

Niedermayer hrával za Ducks v rokoch 2005-2010, v roku 2007 ako kapitán doviedol klub k jeho jedinému Stanleyho poháru. Získal vtedy aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off. Celkovo odohral za Anaheim 371 zápasov, v ktorých zaznamenal 264 bodov (60+204) – najviac spomedzi obrancov. Členom Siene slávy je od roku 2013. Dres s 27-kou mu bude pod Honda Center visieť od 17. februára 2018, slávnostný ceremoniál sa uskutoční pred duelom s Washingtonom. "Je to neskutočná pocta. Som veľmi vďačný za to, že som hral za takú neuveriteľnú organizáciu pred úžasnými fanúšikmi Ducks. Tiež som vďačný za skvelých spoluhráčov a trénerov, s ktorými som v Anaheime mohol spolupracovať. Dosiahli sme spolu fantastické veci," citovala Niedermayera oficiálna webstránka profiligy.

Bývalý kanadský reprezentant sa stane iba ôsmym hráčom v histórii, ktorého dres vyradia dva kluby. V roku 2011 ho takto poctilo New Jersey, v ktorého farbách zdvihol slávnu trofej nad hlavu trikrát. V zbierke má aj dve olympijské zlaté medaily, titul majstra sveta či triumf vo Svetovom pohári.