Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

NHL: Liga otvorila cestu k expanzii, vypočuje si záujemcov

Komisár NHL Gary Bettman, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Podľa komisára súťaže Garyho Bettmana eviduje liga viacero záujemcov o začlenenie do NHL.

New York 25. júna (TASR) - Vedenie NHL otvorilo cestu k rozšíreniu zámorskej hokejovej súťaže o ďalších účastníkov. Rada guvernérov na svojom stredajšom zasadnutí formálne otvorila proces expanzie a dala tak nádej Las Vegas, Seattle, Quebecu či ďalším mestám, ktoré by chceli založiť svoj vlastný profiligový klub.

Podľa komisára súťaže Garyho Bettmana eviduje liga viacero záujemcov o začlenenie do NHL. Ani po otvorení expanzného procesu však nikomu nedáva garancie, že sa na jeho konci stane súčasťou ligovej rodiny. "Rada guvernérov sa rozhodla preveriť všetky prejavy záujmu o vstup do súťaže a otvoriť rokovania so všetkými skupinami z potenciálnych hokejových trhov, ktoré zvažujú založenie klubu NHL. Skutočnosť, že otvárame tento proces, však ešte nezaručuje, že z neho vzíde ďalší účastník súťaže" uviedol Bettman vo svojom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

Vedenie ligy, v ktorej hrá v súčasnosti 30 klubov, prijíma prihlášky od 6. júla do 10. augusta. Podľa zástupcu komisára Billa Dalyho by súťaž mohli rozšíriť najskôr od sezóny 2017/2018. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude trvať celý proces.

V uplynulých dňoch prejavili cez rôzne mediálne výstupy svoj záujem o vstup do súťaže podnikatelia z Las Vegas či Seattle, dlhodobo sa snaží o znovuzaloženie klubu aj Quebec City. Pred štyrmi mesiacmi spustil investor v Las Vegas skúšobný predaj permanentiek, aby zistil záujem ľudí v štáte Nevada o hokej. V "meste hriechu" sa momentálne buduje moderná hala s kapacitou 20.000 divákov. Tím zo západu by vyhovoval aj z hľadiska vyrovnania nerovnovážneho počtu tímov v konferenciách. Podľa Bettmana však nefiguruje Las Vegas na prvom mieste zoznamu a všetci potenciálni záujemcovia majú rovnakú šancu na prijatie do súťaže. Informácie priniesli weby NHL a TSN.