Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Rada guvernérov schválila predaj Coyotes, prioritou je nová aréna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Očakáva sa, že k skompletizovaniu celej transakcie dôjde v júli, pričom doterajší majiteľ Andrew Barroway si v tíme udrží minoritný, päťpercentný podiel.

Las Vegas 20. júna (TASR) - Novým majoritným vlastníkom klubu NHL Arizona Coyotes sa stal Alex Meruelo. Vo funkcii ho v stredu schválila Rada guvernérov zámorskej hokejovej profiligy, ktorá tak odobrila predaj organizácie sídliacej v Glendale.

Očakáva sa, že k skompletizovaniu celej transakcie dôjde v júli, pričom doterajší majiteľ Andrew Barroway si v tíme udrží minoritný, päťpercentný podiel. Pred jej zavŕšením bol potrebný súhlas Rady guvernérov, ktorý bol jednohlasný.

Komisár súťaže Gary Bettman opäť vyjadril presvedčenie, že "kojoti" potrebujú novú modernú arénu, ideálne v metropolitnej oblasti Phoenixu. Vedenie NHL dúfa, že Meruelo bude schopný zaistiť dohodu pre výstavbu novej haly. Tá je prioritou ligy, a podľa slov Bettmana je aj prioritou nového majiteľa. "Je odhodlaný postaviť novú arénu na tom správnom mieste tak, aby to tam fungovalo," citovala Bettmana agentúra AP.