Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

VIDEO: Sekera asistoval na víťazný gól Edmontonu v predĺžení

Andrej Sekera z Edmonton Oilers. Foto: TASR/AP

Na víťazný gól Teddyho Purcella prihrával slovenský obranca Andrej Sekera.

New York 12. novembra (TASR) - Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v noci na štvrtok na ľade Anaheimu Ducks 4:3 po predĺžení a dosiahli šiesty triumf v novej sezóne NHL. Na víťazný gól Teddyho Purcella v druhej minúte nadstaveného času prihral slovenský obranca Andrej Sekera a pripísal si šiestu asistenciu v drese "olejárov". V druhom zápase vyhral Pittsburgh Penguins nad Montrealom Canadiens 4:3 po nájazdoch.

Rozhodujúci moment v Anaheime prišiel v nadstavenom čase pri hre troch proti trom. Brankár Anders Nilsson rozhohral puk na Sekeru, ktorý krásnou kolmou prihrávkou poslal do sóla Purcella a ten bekhendovým blafákom rozhodol. Edmonton trikrát v zápase prehrával, ale vždy dokázal na zásah Ducks odpovedať a napokon dostal duel do predĺženia. "Aktuálne výsledky to síce nedokazujú, ale Anaheim patrí k najlepším tímom v lige a o to viac si víťazstvo vážime a máme z neho radosť," povedal pre oficiálny web súťaže 20-ročný nemecký útočník Leon Draisaitl po svojom najvydarenejšom zápase v kariére, v ktorom strelil gól a zaznamenal dve asistencie.

Dva góly Anaheimu strelil kanonier Corey Perry a dostal sa na hranicu 300 presných zásahov v kariére. V klubových tabuľkách vyrovnal druhého Paula Kariyu, na čele je Teemu Selänne so 457 gólmi. "Je to veľký úspech, najmä keď to dosiahnete v najlepšej lige na svete. Mrzí ma však, že som míľnik nedosiahol pri víťaznom zápase," povedal Perry. Okrúhle číslo dosiahol aj jeho spoluhráč Shawn Horcoff, ktorý v druhej tretine zvýšil na 2:1 pre domácich a pripísal si 500. bod v kariére. Tridsaťsedemročný veterán odohral za Edmonton 12 sezón, 796 zápasov v základnej časti a v roku 2010 sa stal kapitánom tímu.

O víťazstve Pittsburghu nad Montrealom rozhodli v nájazdoch David Perron a Sidney Crosby, kým na strane hostí sa nepresadili Alex Galchenyuk ani David Desharnais. "Tučniaci" vyrovnali v 54. minúte, keď sa presadil Patric Hörnqvist a poslal duel do predĺženia. Pittsburgh tak ukončil sériu 37 prehier za sebou, keď prehrával po dvoch tretinách. "Obraty sú dôležité, najmä s takými silnými tímami ako Montreal," povedal pre zámorské médiá tréner Pens Mike Johnston. Brankár Canadiens Mike Condon, ktorý zaskakuje za zraneného Careyho Pricea, sa prvýkrát predstavil v nájazdoch. Stále platí, že v kariére ešte neprehral v riadnom hracom čase. V ôsmich štartoch má na konte 6 víťazstiev a 2 prehry po predĺžení, alebo nájazdoch. "Bol to výborný zápas. Pittsburgh má skvelých útočníkov, mal som s nimi dosť práce," povedal Condon. Kuriózny moment sa udial v prvej tretine, keď obranca Pens Ben Lovejoy nechtiac zasiahol hokejkou do masky svojho brankára Marca-Andreho Fleuryho a spôsobil mu menšie zranenie tváre. Fleury na dve minúty prepustil miesto Jeffovi Zatkoffovi, ale potom sa do bránky vrátil.
výsledky:

ANAHEIM DUCKS - EDMONTON OILERS 3:4 pp (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
Góly:
11. Perry (Rakell, Lindholm), 42. Horcoff (Fowler, Stewart), 47. Perry (Rakell, Vatanen) – 25. Draisaitl (Pouliot, Nurse), 46. Kelfbom (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 49. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Hall), 62. Purcell (SEKERA, Nilsson). Brankári: Andersen - Nilsson, strely na bránku: 37:27, 16.505 divákov.


PITTSBURGH PENGUINS - MONTREAL CANADIENS 4:3 pp a sn (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Góly:
1. Dupuis (Crosby, Bennett), 20. Määttä (Kessel, Malkin), 54. Hörnqvist (Crosby, Letang), rozh. náj. Perron – 5. Markov (Subban, Plekanec), 28. Gallagher (Pacioretty), 35. Flynn (Mitchell, Subban). Brankári: Fleury (16.-18. Zatkoff) - Condon, strely na bránku: 34:38, 18.455 divákov.


Slováci v akcii:
Andrej Sekera (Edmonton) 20:42 0 1 1 0 2 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/