Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Nitra verí v postup. Bude sa čakať, kto spraví chybu, vraví Lantoši

Hráči Nitry oslavujú gól, zľava Lukáš Hrušík, Branislav Mezei, Graeme McCormack v šiestom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra, 20. marca 2019 v Trenčíne. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Viacerí hráči Nitry si zo štvrťfinále odniesli boľačky, šrámy i zranenia a tak bola hlavná úloha pred semifinále so Zvolenom poriadne sa doliečiť a dobre zregenerovať.

Nitra 24. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra by sa chceli po roku opäť predstaviť vo finále Kaufland play off Tipsport Ligy a zabojovať o druhý titul v histórii. Na to však musia po ťažkej Dukle Trenčín zvládnuť aj ďalšiu náročnú prekážku v podobe HKM Zvolen, s ktorým majú v prebiehajúcom ročníku horšiu vzájomnú bilanciu.

Nitra má za sebou vyhrotenú sériu s Trenčínom, ktorý zdolala 4:2 na zápasy. Počas nej predviedli obe strany veľa zákrokov na hranici pravidiel i ďaleko za ňou a kluby sa navzájom obviňovali z likvidačných faulov a podávania podnetov na disciplinárku. "Séria s Trenčínom nám zobrala množstvo síl, no vždy keď sa vyhrá, tak sa na druhý deň vstáva oveľa ľahšie. Takže to bolo dosť aj o psychike. Mali sme pár dní voľna, dobre sme si oddýchli a pripravili sme sa na ďalšiu sériu," povedal kapitán "Corgoňov" Branislav Mezei.

Na snímke zľava Erick Selleck (Banská Bystrica), Branislav Rapáč (Nitra) a Martin Nemčík (Banská Bystrica) v zápase 48. kola Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra v Banskej Bystrici 1. februára 2019.
Foto: TASR/Dušan Hein


Viacerí hráči Nitry si zo štvrťfinále odniesli boľačky, šrámy i zranenia a tak bola hlavná úloha pred semifinále so Zvolenom poriadne sa doliečiť a dobre zregenerovať. Hráči spod Zobora na to mali pritom o tri dni menej ako ich súper a i to môže zohrať dôležitú úlohu. "Zvolen je viac oddýchnutý. Nemali asi ľahkú štvrťfinálovú sériu, ale predsa asi nebola taká fyzicky náročná ako tá naša. Tu sa však už nepozerá na únavu, vzájomné zápasy zo základnej časti, či niečo podobné. Ide sa naplno, či už so zraneniami, alebo sebazaprením a veríme, že postúpime ďalej," povedal Miroslav Pupák. Mezeiovi menej oddychu nevadí: "Naopak, mne osobne to vyhovuje viac takto. Ak by sa hralo na druhý deň, to samozrejme nie, ale myslím si, že sme mali dosť času na oddych. Keď sú dlhšie pauzy, je tam veľa tréningov, voľna a nie je tam tempo."

Nitra nemôže v úvode série počítať s útočníkom Juddom Blackwaterom, ktorý dostal stopku na štyri zápasy za zákrok v 4. stretnutí série s Duklou na Michala Hlinku. Dva si už odpykal a Mezei verí, že ďalšie mu odpustí disciplinárka SZĽH. "Sádeckému zvyšok trestu odpustili a ak to Judd oľutuje, myslím si, že by mohli aj jemu. Podľa mňa to bol dosť podobný zákrok, Sádeckého bol možno ešte horší. Uvidíme, ako to dopadne, dúfame, že bude hrať," uviedol tridsaťosemročný nitriansky rodák.

Na snímke zľava Tomáš Matoušek a Tomáš Zigo (obaja Banská Bystrica) oslavujú so striedačkou gól v zápase 48. kola Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra v Banskej Bystrici 1. februára 2019.
Foto: TASR/Dušan Hein


Tabuľkové postavenie po základnej časti posúva do úlohy papierových favoritov Zvolenčanov a rovnako v ich prospech hovorí aj vzájomná bilancia zo základnej časti prebiehajúcej sezóny 3:2 na zápasy. V tabuľke však delil oba tímy na druhej a tretej priečke jediný bod. Zvolen mal najlepšiu obranu, keď dostal 128 gólov, Nitra zasa strelila jednoznačne najviac 217 presných zásahov. Najproduktívnejší hráč "Corgoňov" je Róbert Lantoši, ktorý nazbieral v 62 zápasoch rovnaký počet bodov. "Čaká nás ofenzívny súper, myslím, že v základnej časti dali druhý najvyšší počet gólov. Bude to najmä o chybách. Oba tímy sme také, že to vieme využiť a bude sa čakať, kto spraví prvú. Ťažko povedať, či to, že začíname vonku bude výhoda. Aj zápasy vonku aj tie doma sú náročné a my sa budeme snažiť odviesť maximum pre to, aby sme uspeli a postúpili do finále," povedal dvadsaťtriročný krídelník.

V úvode série by mal v bránke nastúpiť Juraj Šimboch, ktorý sa veľkou mierou pričinil o postup cez Trenčín. Predstavil sa v posledných troch dueloch, v ktorých dostal iba jediný gól a vychytal dva shutouty. "Ako stále hovorím, nula je vždy výsledok tímu. V základnej časti ich veľa nebolo, no je vidieť, že teraz hráme veľmi svedomito v obrane a chalani dávajú všetky vyrazené puky do rohov," povedal.