Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Novinky z NHL: Bouchard sa po 12 rokoch v NHL sťahuje do Zugu

Pravé krídlo Minnesoty Wild Pierre-Marc Bouchard (96) sa teší so spoluhráčom Slovákom Pavlom Demitrom (vľavo). Archívne foto Foto: TASR/AP

Generálneho manažéra hokejového klubu Ottawa Senators Bryana Murrayho čaká náročné obdobie. V najbližšom čase sa podrobí liečbe rakoviny.

Ottawa 7. júla (TASR) - Pierre-Marc Bouchard sa sťahuje zo zámorskej NHL do najvyššej švajčiarskej hokejovej ligy. V utorok podpísal ročnú zmluvu s EV Zug, ktorá zahŕňa výstupnú klauzulu návratu do profiligy v prípade dohody s niektorým z klubov súťaže len do 15. júla.

Tridsaťročný krídelník pôsobil v uplynulom ročníku NHL v drese NY Islanders, počas sezóny však hrával aj vo farmárskej AHL za Bridgeport a Rockford. Predtým obliekal 11 rokov dres Minnesoty, ktorá ho v roku 2002 draftovala v 1. kole z ôsmeho miesta. Pôsobenie v Zugu bude pre neho prvým európskym angažmán.

Generálny manažér Ottawy Murray má rakovinu
Generálny manažér Ottawy Senators Bryan Murray
Foto: TASR/AP
Generálneho manažéra hokejového klubu Ottawa Senators Bryana Murrayho čaká náročné obdobie. V najbližšom čase sa podrobí liečbe rakoviny, ktorú mu lekári diagnostikovali len nedávno. V pondelok to oznámilo vedenie klubu zámorskej NHL.

"S liečbou začal okamžite. Počas jeho neprítomnosti budú Pierre Dorion a Randy Lee zodpovední za riadenie oddelenia pre hokejové operácie," cituje portál tsn.ca stanovisko senátorov.

Sedemdesiatjedenročný Murray pôsobí v ottawskom klube od sezóny 2003/2004. Najprv bol vo funkcii hlavného trénera a v roku 2007 nahradil na poste GM Johna Mucklera.

Edmonton sa dohodol s Petrym, Volchenkov do Nashvillu

Klub zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers sa dohodol na ročnej zmluve s obrancom Jeffom Petrym. Celková výška kontraktu nie je oficiálne známa, podľa kanadskej televízie TSN však prekročí hodnotu troch miliónov dolárov.

Tridsaťdvaročný Anton Volčenkov bude pokračovať v kariére v drese Nashvillu. Ruský bek uzavrel s "predátormi" ročnú zmluvu na milión dolárov. V posledných štyroch sezónach pôsobil v New Jersey.