Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Ovečkin stíha Bondru, vyrovnal bodový rekord

Alexander Ovečkin Foto: TASR/AP

Bondra je stále klubovým rekordérom v počte gólov, ktorých strelil 472.

Washington 3. novembra (TASR) - Ruský hokejista Alexander Ovečkin prelomil šesťzápasové strelecké suchoty v zámorskej NHL, keď v noci na pondelok v zápase medzi jeho Washingtonom a Arizonou strelil gól a pridal k nemu tri asistencie. Ani to však nepomohlo Capitals k víťazstvu, v divokej prestrelke prehrali s Coyotes 5:6. Ovečkina môže aspoň tešiť, že si pripísal 825. bod v drese Washingtonu a vyrovnal tak klubový rekord Petra Bondru.

Legendárny slovenský kanonier nastupoval za tím z hlavného mesta v rokoch 1990-2004. Dvadsaťdeväťročný Ovečkin hrá vo Washingtone desiatu sezónu, v 690 zápasoch nastrieľal 428 gólov a zaznamenal 397 asistencií. Je iba otázkou času, kedy sa osamostatní na čele historickej tabuľky klubovej produktitivity, najbližšiu príležitosť bude mať v noci na stredu, keď Capitals privítajú na svojom ľade Calgary.

Bondra je stále klubovým rekordérom v počte gólov, ktorých strelil 472. Vedie historické tímové štatistiky aj v počte presných zásahov v oslabení (32), pri rovnovážnom počte hráčov na ľade (303), víťazných gólov (73) a spomedzi hráčov Washingtonu dosiahol aj najviac hetrikov (19). Ruský krídelník už dávnejšie prekonal rekord slovenského ostrostrelca v počte presilovkových gólov, aktuálne ich má na konte 153. Informoval o tom portál si.com.