Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Ovečkin potvrdil účasť na šampionáte v Bielorusku

Alexander Ovečkin Foto: TASR/AP

Pre oficiálny web ruského zväzu to povedal generálny manažér "zbornej" Andrej Safronov.

Moskva 15. apríla (TASR) - Ruský hokejový reprezentant Alexander Ovečkin potvrdil účasť na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Bielorusku. Pre oficiálny web ruského zväzu to povedal generálny manažér "zbornej" Andrej Safronov.

Najlepší strelec NHL je medzi päticou hráčov z NHL, ktorí prisľúbili štart v Minsku, okrem neho sú to aj jeho kluboví spoluhráči z Washingtonu Capitals - obranca Dmitrij Orlov a útočník Jevgenij Kuznecov, resp. útočník Caroliny Andrej Loktionov a obranca Edmontonu Anton Belov.

Dvojnásobný majster sveta z rokov 2008 a 2012 získal Trofej Mauricea "Rocket" Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti tohto ročníka NHL. V 78 dueloch nastrieľal 51 gólov. Ruský krídelník sa tešil z ceny už po štvrtý raz v kariére a druhý rok za sebou. Kapitán Capitals sa držal na čele tabuľky kanonierov väčšinu základnej časti, pred druhým Coreym Perrym z Anaheimu (43) mal v konečnom zúčtovaní náskok ôsmich presných zásahov. Ovečkin pokoril magickú 50-gólovú hranicu piatykrát v profiligovej kariére.