Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

VIDEO: Pánik strelil v NHL už štyri góly a je na čele tabuľky strelcov

Na snímke Richard Pánik odpovedá na otázky novinárov pred odchodom na MS v hokeji v Prahe a Ostrave. Slovenská reprezentácia odohrá základnú skupinu v Ostrave. Bratislava, 30. apríla 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Tréner Joel Quenneville ho na začiatku sezóny zaradil do prvého útoku s kapitánom Jonathanom Toewsom a Pánik sa mu odvďačuje bodovou produktivitou.

Chicago 16. októbra (TASR) - Rekordný večer Richarda Pánika zabezpečil hokejistom Chicaga Blackhawks prvé víťazstvo v novej sezóne NHL. Slovenský útočník strelil svoj premiérový hetrik v profilige a mal najväčšiu zásluhu na triumfe 5:3 nad Nashvillom.

Tréner Joel Quenneville ho na začiatku sezóny zaradil do prvého útoku s kapitánom Jonathanom Toewsom a Pánik sa mu odvďačuje bodovou produktivitou. V troch dueloch má bilanciu 4+1. "Hral do tela, zbieral stratené puky. Prvý gól si sám vypracoval. Dnes urobil veľa dobrých vecí a ohromne pomohol tímu," chválil ho Quenneville.

Tabuľka strelcov NHL po troch zápasoch.
Foto: nhl.com


Prvý gól strelil po individuálnej akcii, keď prešiel cez Matta Carleho a blafákom poslal puk popri ľavom betóne českého brankára Marka Mazanca do siete. Pri druhom dorazil do bránky pokus krajana Mariána Hossu, ktorého kamery najskôr určili za strelca gólu a televízna grafika predčasne ukázala údaj, že Hossa pokoril 500-gólovú hranicu v kariére. Hetrik skompletizoval po elegantnej prihrávke od Patricka Kanea.

"Moja najväčšia slabina bola nevyrovnanosť výkonov. Snažím sa na tom pracovať a hrať naplno v každom zápase," vravel 25-ročný krídelník pre Chicago Tribune. Kouč Quenneville mieša so zostavou, proti Predators s Toewsom a Pánikom nastúpil Vincent Hinostroza. "Dostal príležitosť. Snaží sa ju využiť, rovnako ako ďalší hráči. Uvidíme, kde bude jeho miesto v tíme. Odohral dobré striedania, hral do tela," hodnotil Slováka kouč Chicaga.

Pánik tvrdí, že mu pomohol prvý gól. Strelecký účet si otvoril hneď v prvom súboji sezóny proti St. Louis. "Keď nedáte dlho gól, dostane sa vám to hlavy. Začnete o tom premýšľať. Už to mám za sebou," povedal Pánik.