Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Podlipnik uspel na skúške, so Slovanom podpísal ročnú zmluvu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Slovinský bek odohral v sezóne 2018/2019 za Karlove Vary v najvyššej českej súťaži 33 zápasov, v ktorých si pripísal štyri body (1+3).

Bratislava 9. augusta (TASR) - Slovinský hokejový obranca Matic Podlipnik presvedčil trénerov tipsportligového Slovana Bratislava a po krátkej skúške podpísal s "belasými" ročnú zmluvu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

"O Maticovi sme mali len pozitívne informácie a tie sa nám potvrdili. Je to ofenzívne ladený obranca s výborným korčuľovaním a tvrdou strelou, ktorú dokáže využiť aj v presilových hrách. Je pracovitý a v zápasoch zodpovedný. Vhodne zapadá do koncepcie zloženia obranných dvojíc. Sme radi, že ho budeme mať k dispozícii," uviedol tréner Roman Stantien pre hcslovan.sk.

Slovinský bek odohral v sezóne 2018/2019 za Karlove Vary v najvyššej českej súťaži 33 zápasov, v ktorých si pripísal štyri body (1+3). V minulosti hral aj za rakúsky Salzburg, Duklu Jihlava, talianske Bolzano či francúzsky Lyon. Podlipnik patrí k stabilným členom slovinskej reprezentácie, v drese ktorej sa predstavil aj na ZOH 2014 a 2018.