Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

HK Poprad dostal extraligovú licenciu pre nasledujúcu sezónu

Na snímke hokejisti HK Poprad počúvajú pokyny počas prvého tréningu Foto: TASR/Oliver Ondráš

Nová sezóna hokejovej Tipsport extraligy tak bude mať rovnaké zloženie ako vlani.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Popradskému hokejovému klubu udelili extraligovú licenciu pre nasledujúci ročník. Najvyššia hokejová súťaž tak bude mať rovnaké zloženie ako v minulom ročníku. TASR to potvrdil riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský.

Vedenie HK Poprad už pred niekoľkými dňami deklarovalo vyrovnanie finančných záväzkov z uplynulej sezóny, ktoré bolo podmienkou pre udelenie extraligovej licencie. "Na základe odporučenia spoločnosti Pro Hokej, ktorá je riadiacim orgánom slovenskej extraligy, boli všetkým desiatim klubom, vrátane Popradu i Zvolena, schválené extraligové licencie. Dva spomínané kluby mali odklad do 15. augusta, dokedy si museli splniť svoje záväzky z minulej sezóny," uviedol Paštinský.

Hokejový klub z Popradu podržalo mesto. "Primátor Popradu pán Danko to nedávno jasne odprezentoval. Poprad splnil podmienky licencie vďaka podpore mestského zastupiteľstva a iniciatíve pána Danka," dodal Paštinský.

Poprad síce začiatkom augusta priznal finančné problémy, no v uplynulých dňoch získal dotácie od mesta i súkromného podnikateľa Jana Telenského. Nová sezóna Tipsport extraligy tak bude mať rovnaké zloženie ako vlani. Osem z desiatich účastníkov - Skalica, Trenčín, Piešťany, Nitra, Banská Bystrica, Martin, Žilina i majstrovské Košice vyrovnali svoje finančné záväzky za sezónu 2013/2014 už v prvom termíne 1. augusta. O dvojtýždňový odklad požiadali iba Zvolen a Poprad.