Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Red Wings pokračujú v rokovaniach s Tatarom, dohoda je ešte ďaleko

Tomáš Tatar, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Tomášovi Tatarovi v posledný júnový deň vypršala s Detroitom zmluva.

Detroit 21. júla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar je stále ďaleko od dohody so svojím zámorským zamestnávateľom. Vedenie klubu NHL Detroit Red Wings mu v uplynulých dňoch predložilo návrh novej zmluvy, 23-ročný útočník sa k nemu zatiaľ nevyjadril.

Okrem Tatara si chcú Red Wings upísať aj ďalšieho obmedzeného voľného hráča, 24-ročného obrancu Dannyho DeKeysera. "Hovorili sme spolu a pokračujeme v rokovaniach, no ešte nie sme blízko k dohode," uviedol na adresu dvojice hráčov generálny manažér "červených krídel" Ken Holland.

Ten podľa svojich slov poslal nedávno Tatarovi ponuku na nový kontrakt, nad ktorou slovenský reprezentant stále premýšľa. "'Tats' je v súčasnosti v Európe a čakám na jeho reakciu. Myslím si, že obom hráčom sme predložili veľmi dobré ponuky. Zatiaľ neprišiel z ich strany žiadny protinávrh, takže sme v štádiu čakania," povedal Holland pre Detroit Free Press.

Tatarovi v posledný júnový deň vypršala s Detroitom zmluva, ktorá mu zaručovala na profiligovej úrovni ročný plat 650.000 amerických dolárov (s bonusmi 840-tisíc dolárov). Red Wings si na neho udržala práva, keď mu ako obmedzenému voľnému hráčovi dali kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt s povinným navýšením o 10 percent na 715.000 dolárov. Takáto ponuka však nemôže uspokojiť Tatara, ktorý sa v uplynulej sezóne naplno udomácnil v zostave Detroitu a s 19 gólmi bol po Gustavovi Nyquistovi dokonca druhým najlepším strelcom tímu. Obe strany tak pokračujú v rokovaniach, účastník februárových ZOH v Soči i májových MS v Minsku už naznačil, že nechce ísť pod cenu, aj z toho dôvodu, aby nepoškodil rokovaciu pozíciu iným hráčom v súťaži.

Tatar si v uplynulom ročníku NHL vytvoril v základnej časti kariérne maximá v počte štartov (73), gólov (19), asistencií (20) i bodov (39).