Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejová osemnástka sa pripravuje na Memoriál I.Hlinku

tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Anton Bartánus Foto: TASR/Martin Baumann

Na samotnom podujatí si mladí Slováci zmerajú sily s rovesníkmi zo Švédska (11. augusta o 17.30 h), Švajčiarska (12.8. o 17.30) a Kanady (13.8. o 17.30).

Bratislava 5. augusta (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odštartovala prípravu na turnaj Memoriál Ivana Hlinku, ktorý sa začne v pondelok 11. augusta v Břeclavi a Piešťanoch. Zverenci trénera Antona Bartánusa budú do stredy trénovať v Bratislave, potom ju vymenia za prostredie v Piešťanoch.

"V sobotu 9. augusta nás čaká v Piešťanoch prípravný zápas proti USA a po ňom uzavrieme káder. K dispozícii máme teraz päť kompletných formácií, po stretnutí s Američanmi zúžime kolektív na dvadsaťtri mien vrátane troch brankárov. V nominácii sme nemuseli robiť žiadne zmeny, všetci chlapci sú zdraví a pripravení na prvú previerku v tejto sezóne," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner SR "18" Bartánus.

Na samotnom podujatí si mladí Slováci zmerajú sily s rovesníkmi zo Švédska (11. augusta o 17.30 h), Švajčiarska (12.8. o 17.30) a Kanady (13.8. o 17.30).


Nominácia SR "18" na VT v Bratislave a turnaj Memoriál Ivana Hlinku (4. – 16. augusta) /zdroj: SZĽH/:

Hráči - Andrej Hatala, Marek Hecl, Oliver Pataky, Boris Sádecký, Simon Šefčík (všetci Dukla Trenčín), Jakub Nemec, Patrik Oško, Miroslav Struška, Lukáš Žiak (všetci MHK 32 L. Mikuláš), Martin Andrisík, Roman Škamla, Peter Valent (všetci HC'05 B. Bystrica), Radovan Bondra, Patrik Kolesár, Vojtech Zeleňák (všetci HC Košice), Marek Sloboda, Matej Tomek (obaja ŠHK KŠK Bratislava), Dominik Duplinský, Peter Horváth (obaja P.H.K Prešov), Andrej Vadovič (HC Slovan Bratislava), Vladimír Cibulka (HK Ružinov 99 Bratislava), Dominik Trška (MHK Dubnica nad Váhom), Denis Pätoprstý (HC Topoľčany), Adam Húska (HKM Zvolen), Mário Grman (Red Deer Rebels/Kan.), Michal Roman (Třinec/ČR), Roman Žitný (Pori/Fín.), Filip Lešťan (Lulea/Švéd.).

Realizačný tím - Anton Bartánus (tréner), Ivan Feneš (asistent trénera a manažér), František Kučera (tréner brankárov), Juraj Moravčík (kondičný tréner), Jozef Guzlej, Peter Ondrejka (maséri), MUDr. Štefan Krnáč (lekár)