Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Šimíček sa po konci v Košiciach stal novým trénerom Skalice

Roman Šimíček, archívne foto Foto: TASR/František Iván

Štyridsaťtriročný bývalý center má za sebou bohatú hráčsku kariéru.

Skalica 16. októbra (TASR) - Novým trénerom hokejového tipsportligistu HK 36 Skalica sa stal Čech Roman Šimíček. Vo funkcii vystriedal krajana Martina Stloukala, s ktorým sa vedenie Záhorákov dohodlo na vzájomnom ukončení spolupráce. Na poste asistenta zotrval Michal Ružička.

Meno Romana Šimíčka sa v uplynulom období spájalo najmä s Petrom Oremusom. V sezóne 2013/2014 mu asistoval na striedačke Vítkovíc, v uplynulej sezóne prešli obaja v rovnakých úlohách do Košíc. Pôsobenie v drese "oceliarov" odštartovali 12-zápasovou šnúrou bez prehry a tím doviedli napokon k zisku ôsmeho titulu majstra Slovenska. Do prebiehajúceho ročníka však Košičania vstúpili katastrofálne, keď im po jedenástich kolách patrí predposledná deviata priečka. Vedenie klubu sa rozhodlo konať a s okamžitou platnosťou odvolalo oboch trénerov. Kým Oremus zamieril do Karlových Varov, Šimíčkova cesta bude pokračovať na Záhorí.

Štyridsaťtriročný bývalý center má za sebou bohatú hráčsku kariéru. Až štrnásť sezón z nej strávil v rodných Vítkoviciach, okrem toho pôsobil aj v Sparte Praha či fínskom IFK Helsinki. V sezóne 2009/2010 svoje prednosti ukázal slovenským divákom v drese Dukly Trenčín. Záverečné tri roky kariéry strávil v GKS Tychy. Viac ako 50 duelov odohral aj v drese českej reprezentácie a na MS 1999 s ňou získal zlaté medaily.