Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

Slovan získal z Čeľabinsku kanadského útočníka Parého, pustil Nováka

Ilustračné foto, hráči Slovana Foto: TASR/Martin Baumann

Paré sa so Slovanom dohodol na kontrakte do konca prebiehajúcej sezóny.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Vedenie hokejového Slovana Bratislava získalo do mužstva kanadského útočníka Francisa Parého. Opačným smerom, do konkurenčného tímu KHL Traktoru Čeľabinsk putuje obranca Filip Novák. Informáciu priniesol oficiálny web HC Slovan.

Paré sa so Slovanom dohodol na kontrakte do konca prebiehajúcej sezóny. O pôsobenie v NHL bojoval 28-ročný útočník na farme Detroitu Red Wings v Grand Rapids Griffins. Počas piatich ročníkov sa s výnimkou jedinej 39-bodovej sezóny dostal vždy cez 40 bodov, vybojoval tiež Calder Trophy, no napriek tomu sa v silnej konkurencii prvého tímu Red Wings nepresadil a zamieril do Európy. Sezónu 2013/2014 začal v TPS Turku, odkiaľ sa po 30 dueloch presunul do Metallurgu Magnitogorsk, v ktorého drese sa tešil zo zisku Gagarinovho pohára. Aj predošlú sezónu mal Paré v štatistikách dva kluby, začal v Magnitogorsku, sezónu ukončil so sedemnástimi bodmi v 28 zápasoch v Čeľabinsku.

Novák odchádza na základe klauzuly v jeho zmluve, ktorá hovorí o prísľube uvoľniť hráča v prípade zaujímavejšej ponuky. Tridsaťtriročný zadák prišiel do Bratislavy na začiatku septembra, v Slovane odohral 16 zápasov s bilanciou jeden gól a jedna asistencia.