Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Slovákov vychytal fínsky mladík Saros, v Poprade na užšom klzisku

Na snímke vľavo hráč Slovenska Radoslav Tybor a brankár Fínska Juuse Saroso v prvom z dvoch prípravných zápasov medzi reprezentáciami Slovenska a Fínska v rámci 3. kola Euro Hockey Challenge v Košiciach 24. apríla 2014. Foto: TASR/František Iván

Kapitán slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan očakáva pod Tatrami iný duel, predovšetkým viac osobných súbojov a málo času na pokojnú rozohrávku.

Košice 25. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti nenašli v prvom z dvoch prípravných zápasov proti Fínsku recept na iba 19-ročného mladíka v bránke severanov Juuse Sarosa. Slováci zlyhali v zakončení a predovšetkým v druhej tretine mal ich súper navrch takmer po všetkých stránkach, zaslúžene tak prehrali 0:3.

"Oproti zápasu s Francúzskom sme odohrali rýchlejší zápas. Myslím si, že obidve mužstvá dobre korčuľovali, hra sa prelievala zo strany na stranu, my sme však ťahali za kratší koniec v koncovke. Mali sme dostatok šancí na to, aby sme dali jeden, dva góly a duel nejako zdramatizovali. Nebol však deň na to, aby to tam niekomu padlo," uviedol po zápase Šatan.

Svetlým momentom druhej tretiny bola obrovská šanca mladíka Martina Réwaya, ktorý sa po peknej kombinačnej akcii dostal až k bekhendovému zakončeniu. "Nesadlo mi to, chcel som to umiestniť hore. Skĺzlo mi to z hokejky a brankár to chytil, škoda," opísal gólovú príležitosť 19-ročný krídelník Gatineau Olympiques pôsobiaci v QMJHL, ktorý patril v Steel aréne medzi najlepších hráčov slovenského výberu. V tretej tretine sa Slováci snažili o kontaktný gól, ale ich šance zostali nevyužité.

Po štyroch rokoch vykorčuľoval na košický ľad aj obranca Edmontonu Oilers Martin Marinčin. "My sme si vytvorili príležitosti, ale nedokázali sme skórovať. Nevychádzalo nám to a myslím si, že sme sa mali viac tlačiť do bránky. Dúfam, že na MS to bude omnoho lepšie," zaželal si Marinčin.

Slováci sa teraz z najširšieho extraligového štadióna presunú do Popradu na ten najužší. "Hralo sa mi super, pretože rád hrám s pukom, držím ho a rozohrávam. Mal som dostatok priestoru, ale je pravda i to, že som sa občas zatajil, keď som nevládal. Do Popradu sa veľmi neteším, pretože ľad na štadióne je veľmi nekvalitný," konštatoval Marinčin, ktorý po zápase venoval deťom i svoju hokejku.

Kapitán slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan očakáva pod Tatrami iný duel, predovšetkým viac osobných súbojov a málo času na pokojnú rozohrávku. "Vzhľadom na to, že v Poprade bude užšie klzisko, tak štýl hry bude trochu iný. Budeme mať menej času na rozohrávku a pravdepodobne tam bude viac fyzického kontaktu, zápas bude teda iný ako v Košiciach," povedal pre TASR Šatan.

Hlavný kormidelník SR už má predstavu, ktorí hráči svojimi výkonmi nepresvedčili realizačný tím a opustia prípravný kemp pred odchodom na svetový šampionát. Konkrétne mená však ešte prezradiť nechcel. "Je to stále príprava, stále hľadáme ideálnu zostavu. Máme k dispozícii 31 hráčov a dávame príležitosť všetkým. Niektorým hráčom to ide lepšie a iným horšie. Teraz sa bude robiť sito, keď začneme vyraďovať niektorých hráčov. Myslím si, že už hľadáme optimálnu zostavu," prezradil pre TASR Vladimír Vůjtek.