Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Slovenskú hokejovú 16-ku čaká turnaj v Minsku, obhajuje bronz

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Rovnako ako v uplynulých štyroch rokoch aj tentoraz budú súpermi zverencov trénera Dušana Halahiju päťnásobní víťazi - rovesníci z Ruska, Lotyšska a domáceho Bieloruska, ktoré obhajuje prvenstvo.


Bratislava 3. novembra (TASR) - Po augustových vystúpeniach v Salzburgu na podujatí Red Bull Rookies Cup a Turnaji olympijských nádejí v poľskej Debici čaká slovenských hokejistov do 16 rokov ďalšia reprezentačná akcia, keď sa od štvrtka predstavia na turnaji v Minsku. V bieloruskej metropole budú po šiesty raz bojovať o Pohár prezidentského športového klubu, na ktorom vlani obsadili tretiu priečku.

Rovnako ako v uplynulých štyroch rokoch aj tentoraz budú súpermi zverencov trénera Dušana Halahiju päťnásobní víťazi - rovesníci z Ruska, Lotyšska a domáceho Bieloruska, ktoré obhajuje prvenstvo. Mladí Slováci pred štvrtkovým úvodným buly na ľade malej haly komplexu Čižovka, ktorá bola dejiskom zápasov seniorských MS 2014, ladia formu dvoma duelmi s Ruskom, v tom pondelňajšom prehrali 3:7.

Ešte pred odchodom musel riešiť realizačný tím dve zmeny. "Zraneného Lukáša Habalu z HC Slovan Bratislava a hráča P.H.K. Prešov Mateja Komlóša, ktorého stopla horúčka, nahradili Dominik Šeliga z HK ŠKP Poprad a Kristián Kováčik z HK Dukla Trenčín," informoval už z Minska manažér SR "16" Imrich Antal a priblížil aj prvý prípravný duel s Ruskom.

"Zverenci trénera Halahiju odohrali dve tretiny kvalitný zápas, k vysoko disciplinovanej hre pridali aj potrebnú efektivitu v prvých dvoch tretinách. Viedli už 2:0 a do záverečnej nastupovali za stavu 3:3. V poslednej dvadsaťminútovke sme doplatili na vylúčenia, keď mladí Rusi zo štyroch presiloviek využili tri. V utorok o 15. hodine nášho času je na programe odveta. Tu v Minsku máme výborné podmienky, hokejové i mimo ľadu," dodal Antal pre hockeyslovakia.sk.
Prípravný zápas v Minsku - prvý zápas - pondelok:
Slovensko "16" - Rusko "16" 3:7 (2:1, 1:2, 0:4)


Nominácia SR "16" na turnaj o Pohár prezidentského športového klubu v Minsku (5. – 7. novembra 2015):

Hráči: Martin Bučko, Branislav Ligas, Peter Melcher, Oliver Minko, Adam Paulíny (MHA Martin), Matej Šálka, Filip Škorec, Michal Vojvoda (HC Slovan Bratislava – mládež), Matej Bátory, Filip Cenka, Filip Senko (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Róbert Džugan, Alexander Zekucia (HK Spišská Nová Ves), Sebastián Hudec (HC '05 Banská Bystrica), Jakub Lackovič (HK Ružinov '99 Bratislava), Martin Faško-Rudaš (HK Brezno/HK Dukla Trenčín), Ján Sarvaš (HK Brezno/HC'05 Banská Bystrica), Jakub Martiška (HK Iskra Partizánske), Alexander Hvizdoš (HK Iskra Partizánske/MMHK Nitra), Sebastián Čederle (MHKM Skalica), Kristián Kováčik, Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín), Dominik Šeliga (HK ŠKP Poprad), Richard Masár (HKm Zvolen), Simeon Pjatak (MSHKM Žilina)

Realizačný tím: manažér Imrich Antal, tréner Dušan Halahija, asistent trénera Viliam Čacho, tréner brankárov Marko Milý, lekár MUDr. Štefan Krnáč, masér František Oláh

Program 9. ročníka turnaja o Pohár prezidentského športového klubu hráčov do 16 rokov (časy v SEČ):
štvrtok 5. novembra:
11.00 Rusko – Lotyšsko
14.15 Bielorusko – Slovensko

piatok 6. novembra:
11.00 Slovensko – Rusko
14.15 Lotyšsko – Bielorusko

sobota 7. novembra:
11.00 Lotyšsko – Slovensko
14.15 Bielorusko - Rusko