Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Sobotka opúšťa NHL, upísal sa Omsku

Hokejista Chicaga Marcus Krüger (vpravo) a hráč St. Louis Blues Vladimír Sobotka (vľavo) Foto: TASR/AP

Český hokejista podpísal trojročnú zmluvu.

Omsk 10. júla (TASR) - Český hokejový útočník Vladimír Sobotka končí nateraz svoju púť v zámorskej NHL. Jeho ďalšou zastávkou v kariére bude klub KHL Avangard Omsk, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu.

"Jej súčasťou je, že po každej sezóne môžem zamieriť späť do NHL," cituje portál idnes.cz 27-ročného Sobotku. Ten naposledy obliekal dres St. Louis Blues, na novej zmluve sa však obe strany nedohodli.

Blues podpísali dvojročnú zmluvu s Ottom

Na nečakaný odchod českého hokejistu Vladimíra Sobotku do KHL zareagovalo vedenie St. Louis Blues tým, že angažovalo útočníka Stevea Otta. Tridsaťjedenročný Kanaďan, ktorý odohral v NHL už dvanásť sezón, podpísal s klubom dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 5,2 milióna dolárov. Informoval o tom portál tsn.ca.

Ott prišiel k "bluesmanom" počas minulej sezóny z Buffala v rámci výmeny za brankára Ryana Millera. V 23 zápasoch v drese Blues nazbieral iba tri asistencie a 37 trestných minút. V sezóne celkovo odohral 82 duelov v základnej časti s bilanciou deväť gólov a 14 asistencií, v šiestich zápasoch play off zaznamenal dva body za asistencie.