Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Surový sa chce v reprezentácii otestovať: Som sám na seba zvedavý

Na snímke Tomáš Surový, archívna snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Do reprezentácie sa vracia po dvoch rokoch, trému však nemá.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Surový patrí v nominácii Craiga Ramsayho pre turnaj v nórskom Hamare medzi najskúsenejších. V národnom tíme sa objavil po dvojročnej prestávke a mal by patriť medzi lídrov na ľade, ale predovšetkým v kabíne. Spolu s ním aj rovnako starý Tomáš Starosta.

Obaja by mali byť predĺženou rukou Ramsayho a mali by pomôcť mladším spoluhráčom. "Je tu mix mladších a starších hráčov, ktorí dostali pozvánku do reprezentácie. Ja osobne som sám zvedavý ako to pôjde. Nebol som v reprezentácii dva roky, teším sa na túto výzvu. Uvidíme, ako to dopadne," povedal Surový na pondelňajšom zraze.

V Tipsport Lige predvádza kapitán Banskej Bystrice výborné výkony, pozvánka pre neho nebola prekvapením. "Chcel som to proste ešte skúsiť. Takže za pozvánku som šťastný a uvidíme, ako to pôjde. Potom to zhodnotím. Tejto možnosti sa však teším," dodal Surový, ktorý si však v Hamare nezahrá s ďalším skúseným navrátilcom Ladislavom Nagyom. Ten sa zranil a na poslednú chvíľu ho nahradil Matúš Sukeľ. "Volal som Lacovi dnes ráno, pretože mi doktor povedal, že sa zranil. Je to veľká škoda, ale aj toto prináša hokejový život."

Surový sa do reprezentácie vracia po dvoch rokoch, trému však nemá. "Trému nie, skôr som v takom očakávaní. Z ligy do reprezentácie to je predsa len skok, takže pre mňa je to skôr o odhodlaní ešte niečo dokázať," vyhlásil skúsený útočník, ktorý tak absolvuje premiéru pod trénerom Ramsayom. "Áno, to je ďalšia vec, prečo som prišiel. Tréner priniesol nový štýl, predpokladám, že to bude aj teraz na kanadský spôsob. Aj na to sa teším. Som zvedavý, ale mám najlepšie referencie od klubových spoluhráčov, ktorí už pod trénerom Ramsayom hrali."

Na záver kariéry si tak môže účastník dvoch zimných olympiád obohatiť svoj hokejový život o ďalšiu. "Nad olympiádou nerozmýšľam, ja sa chcem sústrediť na to, čo ma čaká tento týždeň. Ale viem, že sa tréneri budú pozerať na výkony hráčov smerom k Pjongčangu možno kritickejším okom. Uvidíme, ako to pôjde a potom ak by to šlo, tak až potom sa môžem ďalej zamýšľať nad olympiádou a motivovať sa. Teraz je na všetky úvahy naozaj skoro," uzavrel Surový.