Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Hokej

Hokejista Tomáš Troliga sa z Hradca Králové vracia do Trenčína

Trenčan Tomáš Troliga (vpravo), Nitrania brankár Robert Kristan (vľavo) a Dušan Milo v zápase 52. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Skúsený 31-ročný útočník si nevybojoval stabilné miesto v zostave českého extraligistu a vracia sa do klubu, v ktorom už v minulosti pôsobil.

Trenčín 3. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Troliga ukončil pôsobenie v tíme HK Mountfield Hradec Králové a vracia sa do Dukly Trenčín. Skúsený 31-ročný útočník si nevybojoval stabilné miesto v zostave českého extraligistu a vracia sa do klubu, v ktorom už v minulosti pôsobil.

Troliga prišiel do Hradca Králové pred sezónou 2014/2015, no v jeho drese odohral v dvoch sezónach iba 34 zápasov s bilanciou 2 góly a 7 asistencií. Viackrát ho vedenie klubu poslalo na hosťovanie do druholigového Havlíčkovho Brodu či Litoměříc. "Tomáš nebol už dlhší čas spokojný so svojím vyťažením v rámci A-mužstva, preto nás požiadal o možnosť odísť do iného klubu. Veľký záujem o jeho pôsobenie mal HK Dukla Trenčín a tak sme po vzájomnej dohode ukončili hráčsku zmluvu a umožnili Tomášovi návrat do slovenskej ligy," uviedol pre oficiálnu stránku hradeckého klubu generálny manažér Aleš Kmoníček. Troliga už v Trenčíne pôsobil v sezóne 2009/2010 a aj v ročníku 2013/2014, po ktorom odišiel práve do Hradca Králové.