Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Tréner brankárov Barrasso skončil v Slovane, odchádza do Talianska

Na snímke Tom Barrasso. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Barrasso odchytal v zámorskej NHL dlhých 19 sezón.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Tom Barrasso už nie je trénerom brankárov v hokejovom Slovane Bratislave. Legendárny Američan sa s vedením slovenského účastníka KHL dohodol na predčasnom ukončení spolupráce.

Ako informovalo vedenie Slovana na oficiálnom facebookovom konte, Barrasso bude pokračovať ako hlavný tréner v tíme najvyššej talianskej súťaže Valpellice. "Tomovi ďakujeme za odvedené služby pre náš klub a v novej etape jeho kariéry mu želáme veľa úspechov," uviedol bratislavský klub na Facebooku. Realizačný tím "belasých" bude ďalej v sezóne pracovať v zložení Miloš Říha - Roman Stantien, Rudolf Jendek.

Barrasso odchytal v zámorskej NHL dlhých 19 sezón, pričom s Pittsburghom dvakrát vyhral Stanleyho pohár. K "tučniakom" zamieril po úspešnej anabáze v Buffale, ktoré ho draftovalo v roku 1983 v 1. kole z 5. miesta. Chytal aj za Carolinu, Toronto a Ottawu, aktívnu kariéru ukončil v sezóne 2002/2003 v drese St. Louis. USA reprezentoval na MS 1986 a následne aj na domácich ZOH 2002 v Salt Lake City. Po ukončení kariéry pôsobil v rokoch 2007-2009 ako tréner brankárov Caroliny, následne bol do roku 2012 asistentom trénera Hurricanes. Rovnakú funkciu vykonával aj v ročníku 2012/2013 na striedačke Metallurgu Magnitogorsk.

Slávny Američan mal v Slovane na starosti dvojicu kanadských brankárov Michaela Garnetta a Barryho Brusta ako i mladíka Christiána Pavlasa.